Pikkuhuuhkajien päävalmentaja Juha Malinen on valinnut ryhmänsä tammikuun Eerikkilässä järjestettävälle leirille.

Uusi ikäluokka astuu nyt vastuuseen U21-maajoukkueessa, vaikka ikänä puolesta edelleen joukkueeseen mahtuvia pelaajia olikin kohtuullisen paljon mukana jo viime vuoden loppupuolella. Päävalmentaja Malinen näkee tammikuun leirin kuitenkin ennen kaikkena uutena alkuna.

– Aloitamme nyt uuden projektin. Olen toki viime vuoden aikana nähnyt paljon pelaajia, mutta tarkoitus on antaa mahdollisimman monelle pelaajalle nyt tilaisuus ja mahdollisuus antaa näyttöjä, Malinen kommentoi Palloliiton sivuilla.

– Karsinnat alkavat vasta syksyllä ja meillä on ennen sitä tämän lisäksi kaksi muuta tapahtumaa ja lisäksi sarjapelejä ehdin tietysti katsoa paljon, joten melkoista joukkoa pelaajia ehdin seurata.

Nyt nimetyssä ryhmässä on tuttuja nimiä ja myös vähän uudempia kasvoja. Kenties mielenkiintoisin nimi Malisen ryhmässä on Rico Finnäs, joka on asunut lähes koko ikänsä perheineen Espanjassa ja jäänyt Suomen maajoukkueiden kiikareiden ulkopuolelle.

– Tämä on nyt ensimmäinen kartoitus. Leiriltä puuttuvat A-maajoukkueen mukana Dohassa olevat pelaajat sekä muutama ulkomaisissa seuroissa pelaava pelaaja. Lähinnä nyt kartoitetaan kotimaassa pelaavia ja mukana on muutama nimi myös ulkomailta.

Malinen korostaa, että mukaan on saatu pitkälti ne pelaajat, joita haluttiinkin. Leiri ei osu kansainvälisiin ottelupäiviin, joten tämä rajoittaa väkisinkin hiukan valintoja.

– Keskustelut seurajoukkueitten kanssa ovat sujuneet oikein hyvässä hengessä. Seuroissa ymmärretään hyvin, että maajoukkueitten menestys on lopulta kaikkien menestystä ja yleisesti ottaen seurojen suhtautuminen tähän leiriin on ollut erittäin positiivinen.

Joukkue kokoontuu Eerikkilään 14. tammikuuta ja pelaa leirin aikana myös kaksi ottelua.

Ottelut:
15.1. Suomi U21 – Ilves 17.00 Eerikkilän Urheiluopisto
16.1. Suomi U21 – TPS 17.00 Eerikkilän Urheiluopisto

Pelaajat leirille:

Samu Volotinen, Čelik Zenica
William Jääskeläinen, Crewe Alexandra
William Lindqvist, EIF
Juhani Pikkarainen, KPV
Valtteri Vesiaho, HJK
Kalle Katz, RoPS
Joonas Sundman, SJK
Rico Finnäs, Ranero C.F.
Tatu Varmanen, FC Inter
Juho Hyvärinen, RoPS
Tommi Jyry, KuPS
Lucas Lingman, RoPS
Aapo Mäenpää, IFK Mariehamn
Teemu Jäntti, FC Lahti
Onni Valakari, Tromsö IL
Irfan Sadik, FC Lahti
Eetu Vertainen, HJK
Joel Mattsson, HIFK
Jusif Ali, Dinamo Zagreb
Timo Stavitski, SM Caen
Jasin Assehnoun, FC Lahti
Antti Ulmanen, HIFK
Jonas Häkkinen, VPS