Italian kolmannella sarjatasolla pelannut Pro Piacenza on heitetty ulos sarjasta sunnuntain tapahtumien johdosta, kertoo ESPN.

Vajaamiehityksellä pelannut Pro Piacenza hävisi farssimaisia piirteitä saaneessa kamppailussa Cuneolle 0–20. Kurinpitokomitea on nyt muuttanut sääntörikkeen myötä ottelun lopputulokseksi 0–3 ja poistanut seuran kokonaan sarjataulukosta.

Jo aiemmin oli ilmoitettu, että Pro Piacenzalta poistetaan pisteitä ja seuran puheenjohtaja Maurizio Pannella määrätään puolen vuoden toimintakieltoon talousepäselvyyksien takia.

Pro Piacenzan pelaajat ovat elokuun jälkeen saaneet vain osan palkoistaan. Sunnuntaina kentällä oli ainoastaan seitsemän miestä.

Tammikuussa Virtus Veronaan siirtynyt Dario Polverini kertoi aiemmin Gazzetta dello Sportille Pro Piacenzan pahoista talousongelmista. Moni perheellinen pelaaja joutui lähtemään jopa asuinhuoneistoistaan.

– Seura yritti majoittaa joitakin hotellihuoneisiin, mutta elämää ei voi elää siten, että matkalaukku on auton takaluukussa ja siirrytään paikasta toiseen. Me päätimme mennä lakkoon saadaksemme puheenjohtajan selkä seinää vasten, mutta hän ei välitä, Polverini kommentoi.

– Jätimme väliin yhden pelin, kaksi peliä ja sitten kolme. Sen jälkeen tuli talvitauko. Mikään ei ollut muuttunut palatessamme takaisin, ja lähes kaikki meistä päättivät lähteä. Oli surrealistista puhua hänen (Pannella) kanssaan. Hänen mielestään ongelmia ei ollut olemassa.