Juri Kinnunen, 29, valmistautuu parhaillaan Veikkausliigan karsintoihin, kuten teki näihin aikoihin viime vuonnakin. Asetelma on käytännössä täysin sama kuin viime vuonna, mutta Kinnunen pukee tällä kertaa vihreän pelipaidan.

Torstaina Kinnusen edustama KPV matkustaa Turkuun TPS:n vieraaksi. Sunnuntaina on luvassa karsintojen toinen osaottelu, jonka pelipaikkaa ei vielä tiedetä varmaksi.

Kinnunen ehti pelata pitkän pätkän TPS:n paidassa ennen siirtymistään Kokkolaan. Kuva: Juha Tamminen.

Vuosi sitten Kinnunen pyrki pitämään TPS:n liigakartalla, mutta Ykkösen toiseksi sijoittunut KPV oli lopulta karsinnoissa parempi vierasmaalisäännön turvin. Kinnunen tiedostaa erikoisen asetelman, ja miehellä on lämpimät muistot Turusta. Kinnunen ehti edustaa Palloseuraa vuodesta 2014.

– Onhan se tunteikas hetki pelata Tepsiä vastaan. Se oli hieno seura minulle, ja kaikki ne ihmiset. Siinä oli iloa ja surua, kun itse olin siellä, mutta nyt tehdään kaikki asiat täysiä KPV:lle, Kinnunen kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Kinnusen sopimus KPV:n kanssa päättyy kuluvan kauden jälkeen. Laitapuolustaja ei vielä osannut sanoa tulevaisuudestaan.

– En oikein osaa sanoa mitään ensi kaudesta. Pelaan tämän kauden loppuun täysillä, sitten vähän lomaa ja lepoa. Sen jälkeen katson missä mennään ensi kauden suhteen.

Missä pelataan toinen osa?

Viime vuonna KPV:n ja TPS:n välinen karsintaottelu Kokkolassa pelattiin vaarallisissa olosuhteissa, kun kenttä oli todella huonossa kunnossa. Avausosa pelattiin arkena iltapäivällä, koska Kokkolan keskuskentällä ei ollut, eikä ole vieläkään kunnollista valaistusta. Ottelun jälkeen TPS-toppari Rasmus Holma ei ymmärtänyt Ruudun haastattelussa, miten kentällä voitiin ylipäätään pelata.

Viime vuoden farssia ei varmasti kukaan halua uusia. Tällä hetkellä tilanne on se, että Palloliitto tekee päätöksen pelipaikasta perjantaina. Joko ottelu pelataan Kokkolassa alkuperäisen suunnitelman mukaan tai peli siirretään Seinäjoelle.

Pelataanko sunnuntaina Kokkolassa (kuvassa) vai Seinäjoella? Kuva: Juha Tamminen.

Kinnunen oli viime kaudella todistamassa lähietäisyydeltä kentän kuntoa Kokkolassa. Mies istui molemmissa karsintaotteluissa vaihtopenkillä. Kinnusen mielestä tärkeintä olisi saada tieto pelipaikkakunnasta mahdollisimman aikaisin.

– Henkilökohtainen mielipide on se, että en mieti sitä missä pelataan, kunhan vaan päätös ei mene sinne sunnuntaille, vaan saataisiin asia hyvissä ajoin kaikille tietoon.

Minulle se on oikeastaan aika sama.

– Minulle se on oikeastaan aika sama (missä pelataan). En halua miettiä sitä sen enempää. Jos pelataan Kokkolassa, niin pelataan, ja jos Seinäjoella, niin sitten pelataan siellä. Hölmöä on se, että vielä ei tiedetä missä, Kinnunen sanoo.

KPV vahvassa iskussa

KPV on ollut syyskaudella hyvässä vireessä. Kauden neljästä viimeisestä ottelusta KPV haki kolme voittoa. Kinnusen mukaan peli on loksahtanut uomiinsa loppukaudesta.

– Mielestäni saimme ne asiat kentälle, mitä olimme harjoitelleet treeneissä. Kaikki tekivät sovitut asiat, niin se vaan napsahti sitten. Oli helppo pelata, kun kaikki tiesivät mitä toinen tekee ja tuemme samalla toisiamme. Se on iso syy, että tehtiin kymmenen maalia ja päästimme vain kaksi osumaa kolmessa pelissä, Kinnunen viittaa kolmen ottelun voittoputkeen ennen haastajasarjan päättänyttä VPS-ottelua, jonka KPV hävisi kotonaan 2-3.

KPV on ollut syksyllä iskussa. Kuvassa joukkueen syksyn tähdet Ishmael Yartey ja Enoch Banza. Kuva: Juha Tamminen.

Kokkolassa on pidemmän aikaa tiedetty, että kausi päättyy karsintaotteluihin, joiden vastustaja, TPS, on ollut myös tiedossa jo pitkään. Kinnusen mukaan joukkueessa ei silti olla mietitty TPS-ottelua vasta kun nyt.

– Olemme keskittyneet aina yksi peli kerallaan, ja sillä tavalla on mennyt loppukaudesta tosi hyvin. En ainakaan itse ole miettinyt sitä peliä (karsinta) vasta kun tällä viikolla.

Kinnuselta löytyy kokemusta tiukoista paikoista. TPS:ssä pelatessaan Kinnunen oli kokemassa useamman karsintaottelun. Karsintojen kovat panokset eivät siis jännitä.

– Se on aina mielestäni hauskin tapa pelata, kun on panosta ja tunteita mukana, Kinnunen kertoo.