18-vuotias Joshua Zirkzee ei tule hevillä tätä viikkoa unohtamaan. Keskiviikkona hollantilaislupaus debytoi Bundesliigassa, teki maalin ensimmäisellä kosketuksellaan reilun minuutin kentälläolon jälkeen ja ratkaisi Bayern Münchenille täydet kolme pistettä (lue lisää).

Tänään Zirkzee jatkoi siitä, mihin keskiviikkona jäi. Hän tuli taas kentälle viimeisellä kymmenminuuttisella kotiottelussa Wolfsburgia vastaan. Tilanne oli Zirkzeen tullessa kehiin 0-0, mutta vain kaksi minuuttia myöhemmin hän siirsi Bayernin 1-0 -johtoon. Osuma jäi Bayernin voittomaaliksi, sillä peli päättyi 2-0.

Kaikkiaan Zirkzee on pelannut Bayernin bundesliigamiehistössä nyt noin 13 minuuttia. Sinä ajassa hän on siis tehnyt kaksi maalia – molemmat pelin ensimmäisellä pallokosketuksellaan – joista kumpikin on jäänyt pelin voittomaaliksi. Melkoinen sisääntulo Bundesliigaan.

Gracenote Live

@GracenoteLive
👶 - Joshua Zirkzee is the second teenager to score in his first two Bundesliga appearances while representing FC Bayern, after Peter Werner in March 1966. #fcbayern #Bundesliga

Zirkzeen tehokkuus on selvästi saanut puhtia myös Serge Gnabryyn, sillä Gnabry maalasi sekä keskiviikkona että lauantaina vain pari minuuttia Zirkzeen maalien jälkeen. Tänään Gnabry sinetöi osumallaan Bayernin voittonumeroiksi 2-0.

Squawka Live

@Squawka_Live
—Wednesday vs. Freiburg
90': Zirkzee comes on
90+2': Zirkzee scores the go-ahead goal
90+5': Gnabry scores

—Saturday vs. Wolfsburg
83': Zirkzee comes on
85': Zirkzee scores the go-ahead goal
89': Gnabry scores

Serge Gnabry keeps trying to steal the limelight from the teenager.

Bundesliigassa lähdetään 17. ottelukierroksen myötä neljän viikon pituiselle sarjatauolle. Kaikki joukkueet ovat tämän viikonlopun jälkeen kohdanneet toisensa kerran.

Syyskauden mestariksi kruunattiin RB Leipzig, joka kaatoi lauantaina kotonaan Augsburgin 3-1. Suomen Fredrik Jensen pelasi Augsburgin paidassa 15 minuuttia ja lisäajan päälle. Leipzig on kauden ensipuoliskon jälkeen Bayernia neljä sarjapistettä edelle. Väliin mahtuu vielä Borussia Mönchengladbach, joka voi nousta lauantai-iltana Leipzigin kanssa tasapisteisiin.

Niklas Moisander pelasi täydet 90 minuuttia ja sai varoituksen, kun Werder Bremen hävisi vieraissa 1. FC Kölnille 0-1. Bremenin vire on ollut viime aikoina surkea, sillä tappio oli sille neljäs perättäinen (maaliero 1-13). Viimeisistä seitsemästä ottelustaan Werda on hävinnyt kuusi. Se on nyt sarjassa kolmanneksi viimeisenä.

Lukas Hradecky pelasi nollapelin, kun Bayer Leverkusen voitti vieraissa Mainzin 1-0. Voittomaalin teki lisäajan kolmannella minuutilla Lucas Alario. Leverkusen pelasi viimeiset parikymmentä minuuttia vajaalla Wendellin saatua kaksi varoitusta.

Lukas Hradeckylle tilastoitiin ottelussa kaksi torjuntaa. Leverkusenin kokoonpanoon palasi jälleen loukkaantumisesta toivuttuaan myös Joel Pohjanpalo, mutta kentälle suomalaishyökkääjä ei päässyt. Leverkusen lähtee talvitauolle sarjan kuudentena.