Rayo Vallecanon ja Albaceten viikonloppuinen ottelu Segundassa keskeytettiin, kun Rayon ultrakannattajat haukkuivat Albaceten Roman Zozulyaa natsiksi. Lue lisää täältä.

Zozulya piti torstaina lehdistötilaisuuden Albacetessa ja kävi läpi viime viikonlopun tapahtumia.

Zozulya kertoi saaneensa Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin tuen.

– Olen ainoastaan jalkapalloilija. Ei minulla ole poliittisia ideoita. Minua sanotaan rasistiksi ja paras ystäväni on tummaihoinen ja minua tukee maani juutalainen presidentti. Asiat eivät olisi niin, jos olisin natsi.

– Minua syytetään siitä, että minulla olisi natseihin viittaavia tatuointeja, eikä minulle ole kehossani ainuttakaan tatuointia. Voitte kysyä vaikka joukkuetovereiltani, jotka näkevät minut päivittäin pukukopissa, Zozulya sanoi.

Hyökkääjä kertoi Ukrainan tilanteesta ja siitä, miten ihmiset ovat auttaneet sodassa olevaa maata.

– Haluan vielä käydä tämän tilanteen läpi. Kerron, kuka olen ja miksi tuen maatani. Ukraina oli sodassa ja monet ihmiset auttoivat maksamalla muun muassa ambulansseja, ruokaa ja vaatteita. Monet auttoivat sairaaloissa. Vierailimme jalkapallojoukkueeni kanssa tietyissä paikoissa osoittamassa tukeamme. Keskityimme pelastamaan henkiä. Emme koskaan ostaneet aseita. Olen isänmaallinen ja se ei ole mikään rikos, Zozulya muistutti.