Maailman terveysjärjestö WHO:n pääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus kiittää Liverpoolin manageria Jürgen Kloppia ”voimakkaan viestin lähettämisestä maailmalle” taistelussa koronavirusta vastaan.

Saksalaisvalmentaja sai viime viikolla runsaasti kehuja vastauksestaan, kun häneltä kysyttiin lehdistötilaisuudessa, onko Liverpool joukkueena huolestunut koronaviruksen leviämisestä.

– Tämä on asia, josta en pidä. En ymmärrä, miksi jalkapallovalmentajan mielipiteellä olisi merkitystä. Voisin kysyä samaa myös sinulta, olet tässä asiassa täysin samassa roolissa kuin minä. Ei se ole mitenkään tärkeää, mitä tunnetut ihmiset sanovat tästä, kommentoi Klopp tuolloin.

Kloppin suojatit johtavat 25 pisteen erolla Valioliigaa, joka on tällä hetkellä keskeytettynä koronaviruksen takia. Englannissa pohditaan tällä hetkellä kuumeisesti, miten kautta jatketaan vai jatketaanko ollenkaan. Viimeksi 30 vuotta sitten Valioliigan voittaneen Liverpoolin kannalta huolettavin vaihtoehto on, että kaikki tulokset mitätöidään.

Valioliiga ilmoitti viime perjantaina, että se jää tauolle ainakin kolmeksi viikoksi. Liverpool julkaisi verkkosivuillaan Kloppin terveiset, joissa hän painotti, että ihmisten terveys on tärkeämpi asia kuin urheilu.

– Meidän on ensinnäkin tehtävä kaikkemme suojellaksemme toisiamme, sanoi Klopp.

– Näin sen pitäisi aina elämässä mennä, mutta minusta se on tällä hetkellä tärkeämpi asia kuin koskaan.

– Olen ennen sanonut, että jalkapallo vaikuttaa aina olevan vähemmän tärkeistä asioista se tärkein. Tänään jalkapallolla ja jalkapallo-otteluilla ei ole mitään väliä.

Kloppin terveiset luki myös Ghebreyesus, joka kiitti Kloppia sosiaalisessa mediassa tärkeistä sanoista.

– Kiitos Jürgen Kloppille ja Liverpoolille teidän voimakkaasta viestistänne maailmalle, kommentoi Ghebreyesus Twitterissä.

– Ihmisten terveyden laittaminen etusijalle, riskien vähentäminen, haavoittuvaisista huolehtiminen ja myötätunto: tämä on WHO:n tapa. Me voitamme tämän taistelun koronavirusta vastaan, jos teemme yhdessä töitä.

– Nyt on aika edistää terveyttä ja suojella ihmisiä koronavirukselta.

Ghebreyesus kiitti myös muita jalkapalloilijoita ja urheilun parissa työskenteleviä ihmisä, jotka ovat puhuneet julkisesti koronaviruksesta ja sen ehkäisemisestä.

– WHO on kiitollinen Jürgen Kloppin ja Liverpoolin, Alisson Beckerin, Cristiano Ronaldon, Paul Pogban, Fifan, Peter Schmeichelin, Andrea Radrizzanin, Romain Grosjeanin ja muiden urheilumaailman ihmisten osoittamasta solidaarisuudesta.

Tedros Adhanom Ghebreyesus

@DrTedros

Tedros Adhanom Ghebreyesus

@DrTedros
Thank you Jürgen Klopp and @LFC for your powerful message to the world. Put people's health first, reduce risks, care for the vulnerable and compassion: this is the @WHO way. We will win the fight against #COVID19 if we are working together. #coronavirus
liverpoolfc.com/news/first-tea…
This is a time for promoting health and protecting people from #coronavirus. @WHO is grateful for the solidarity being shown by Jürgen Klopp & @LFC, @Alissonbecker, @Cristiano, @paulpogba, @FIFAcom, @Pschmeichel1, @andrearadri, @RGrosjean & others in the world of sport. #COVID19