Bayern Münchenin entisen pelaajan Willy Sagnolin mukaan seuralla olisi ollut mahdollisuus hankkia tuleva maailmanmestari Raphaël Varane viidellä miljoonalla eurolla, mutta saksalaisjätti ei halunnut maksaa moista summaa 18-vuotiaasta topparilupauksesta.

Ranskan maajoukkuepuolustaja Varane, 26, nousi Euroopan suurseurojen huulille teini-ikäisenä Lensissä, jonka edustusjoukkueessa hän ehti pelata 24 ottelua ennen kuin siirtyi nykyiseen seuraansa, Real Madridiin.

Sagnol toimi Bayernin kykyjenetsijänä, kun hän sai vinkin maanmiehestään, joka oli poikkeuksellisen kypsä ikäisekseen pelaajaksi.

– Olin Bayernissa, kun yksi ystäväni soitti minulle ja sanoi, että minun on ehdottomasti mentävä Lensiin katsomaan todella mielenkiintoista pelaajaa, muisteli Sagnol RMC Sportin haastattelussa.

– Näin jo yhden puoliajan jälkeen, kuinka kypsä hän oli silloin. Hän pelasi puolustavana keskikenttäpelaajana ensimmäisen jakson ja toiselle hänet siirrettiin toppariksi.

– Otin yhteyttä Lensiin kahden päivän sisällä ja sain selville hinnan, johon oli lisätty mahdollisuus pienestä ystävyysottelusta, jonka lipputulot menisivät Lensille. Kaikkiaan hänen hintansa olisi ollut 4-5 miljoonaa euroa.

– Annoin asiakirjat urheilujohdolle, mutta minulle sanottiin, että se oli hieman liikaa 18-vuotiaasta pelaajasta.

– Kaksi kuukautta myöhemmin hän siirtyi Real Madridiin kymmenellä miljoonalla. Varane ei kadu lainkaan Madridiin lähtöä, olen varma, että hän on todella onnellinen. Mutta kykyjenetsijälle on turhauttavaa, kun ei saa seurajohtoa ymmärtämään tällaisia asioita. Olin varma, että minulla oli keskuspuolustaja, joka olisi voinut pelata Bayernissa 10-12 vuotta!

Varane on pelannut Real Madridissa yli 300 ottelua ja voittanut Espanjan suurseurassa muun muassa kaksi La Ligan mestaruutta sekä neljästi Mestarien liigan. Toissa vuonna hän juhli Ranskan A-maajoukkueen kanssa maailmanmestaruutta.