Ilmari Niskanen haluaa jatkaa maalitehtailua Huuhkajat-fanien edessä: ”Yleisö tuo lisäenergiaa”

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajat kärsi viime keskiviikkona musertavan 1-5-tappion ystävyysottelussa Puolaa vastaan. Joukkueen ainoasta maalista vastasi hiljattain Saksaan siirtynyt KuPS-kasvatti Ilmari Niskanen, jolle kamppailu oli vasta hänen toinen Suomen A-maajoukkueessa.

Niskanen, 22, oli ensimmäiseen Huuhkajat-maalinsa varsin tyytyväinen ja uskoo sen tuovan hänelle reilusti itseluottamusta jatkoa ajatellen. Tyly tappio Puolan pimenevässä illassa ei kuitenkaan antanut syytä juhlaan komeasta osumasta huolimatta.

LUE MYÖS: Tässä Huuhkajien topit ja flopit – Suomi sai Puolalta karua esimakua EM-kisojen vaatimustasosta

– Tosiaan jos jättää tuloksen asiayhteydestä pois ja miettii, että teinpä hienon maalin Puolaa vastaan vieraskentällä, niin tuntuihan se älyttömän hyvältä. Totta kai se 0-4-tilanne vei fiilistä, kun kyseessä oli melko merkityksetön maali, mutta kun jo toisessa ottelussa sai maalitilin auki niin kyllähän se tuntuu hyvältä ja antaa itseluottamusta jatkoon, Niskanen kertoi HUU TV:n haastattelussa.

Suomen seuraavat Nations League -ottelut Bulgariaa (11.10.) ja Irlantia (14.10.) vastaan pelataan Helsingin uusitulla Olympiastadionilla yleisön edessä. Niskanen korostaa kannattajien tärkeyttä ja toivookin pääsevänsä tuulettamaan seuraavaa maajoukkuemaaliaan Huuhkajat-fanien edessä.

LUE MYÖS: Näin Ilmari Niskanen kommentoi ensimmäistä maajoukkueosumaansa: ”Nyt ei pystynyt tuulettamaan”

– Minä rakastan maalien tuulettamista. Valitettavasti tuota maalia [Puolaa vastaan] ei pystynyt tuulettamaan, mutta uskon että maajoukkueurallani tulee myös sellaisia maaleja, joita voin tuulettaa ihan yleisönkin edessä, Niskanen jatkoi luottavaisena.

– [Seuraavien otteluiden pelaaminen yleisön edessä] on kyllä ihan valtavan siistiä. Vaikka tosiaan ei täyttä katsomoa olekaan, niin 8000 kannattajaa on jo todella huikea asia. Yleisö tuo kentälle aina sitä kaivattua lisäenergiaa, joten se on iso juttu sekä minulle että koko joukkueelle.

LUE MYÖS: Marcus Forss teki pirteän paluun Pikkuhuuhkajien paitaan – tolppa kolisi kun Suomi kaatoi Pohjois-Irlannin vieraissa