”Suomi on melkein kuin seurajoukkue, sillä he tuntevat roolinsa erittäin hyvin.”

Näin Irlannin päävalmentaja Stephen Kenny kommentoi tiistaina Huuhkajien joukkuetta ennen keskiviikon Nations League -koitosta. Kommenttiin tiivistyy jotain hyvin olennaista Markku Kanervan miehistöstä.

Fredrik Jensenin osuma toi Suomelle niukan voiton, vaikka tulos olisi voinut olla myös toisenlainen, kuten Kenny ottelun jälkeen totesikin. Irlanti sai ottelun loppua kohden pari vaarallista paikkaa, mutta Lukas Hradecky piti lopulta yhdessä muun joukkueen kanssa maalin puhtaana.

Kennyn kommentti Huuhkajista seurajoukkueena otettiin hyvin vastaan. Mutta mitä kommentti käytännössä tarkoittaa?

– Varmaan sitä, että pelaajat tietävät kentällä, mitä pitää tehdä. Näin lyhyessä ajassa, mitä mekin olemme yhdessä loppupeleissä, niin olemme aika hyvin sisäistäneet sen meidän pelisuunnitelmamme. Se on minun mielestäni aika suuri kehu, että pystyy sanomaan tuolla tavalla. Totta kai meillä on siinä parannettavaakin, mutta tuollainen on aika kivaa kuunneltavaa, ja toivottavasti tänäänkin todistimme sen hänelle, Hradecky sanoi.

Myös päävalmentaja Kanerva otti Kennyn kommentin hyvin vastaan.

[readmore from=Huuhkajat]

– Hieno kohteliaisuus. Toivottavasti hän myös tarkoittaa sitä, että joukkue on yhtenäisen näköinen. Seurajoukkueessa pelaajat ovat paljon tekemisissä keskenään ja sitä kautta joukkuehenki rakentuu ehkä helpommin kuin maajoukkueessa, jossa kohtaamisia on vähemmän. Tähän joukkueeseen on rakentunut loistava henki. Pelaajat tukevat toisiaan ja luovat sitä vaatimustasoa ja voitontahtoa, Kanerva avasi Kennyn kommenttia.

Huuhkajien kapteeni Tim Sparv oli kuullut samansuuntaista myös Irlannin pelaajalta.

– Kuulin entiseltä joukkuekaveriltani David McGoldrickilta, joka pelasi Dublinissa meitä vastaan, niin vähän samaa. Hän sanoi itse asiassa, että se näytti juuri siltä kuin olisimme pelanneet 20 vuotta yhdessä. Me ajattelemme samalla tavalla ja yritämme tehdä samoja asioita. Kyllä se on kehu. Se on iso haaste valmentajille ja pelaajille, kun maajoukkueessa on niin vähän aikaa yhdessä, Sparv puhui.

Voiton myötä Suomi nousi ainakin hetkellisesti Natons League -lohkonsa kärkeen. Wales pelaa parhaillaan Bulgariaa vastaan. Huuhkajat nimisellä seurajoukkueella on siis mahdollisuudet jopa nousta A-liigaan, eli korkeimmalle tasolle Nations Leaguessa.