Markku Kanervan valmentamalla Suomen A-maajoukkueella on keskiviikkona iso peli edessään. Huuhkajat haastaa vieraskentällä Walesin ja tavoittelee lohkon voittoa sekä nousua Nations Leaguen A-liigaan. Lohkovoitto toisi Suomelle myös hyvin todennäköisen ”varapatruunan” MM-karsintoihin, jos paikkaa Qatarin vuoden 2022 kisoihin tai niiden jatkokarsintaan ei MM-karsinnoista heltiä. Toisin sanottuna voitto tänään merkitsisi käytännössä kakkossijaa MM-karsintalohkossa.

We Global Football

@We_Global
Cannot understate the importance of Wales 🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 v Finland 🇫🇮 tomorrow.

If proj. group winners France 🇫🇷, Belgium 🇧🇪, Spain 🇪🇸, Italy 🇮🇹 finish top 2 in their qualifying groups, the group winner (Wales or Finland) goes to the World Cup Playoffs.

A 4 team tournament to the World Cup

Lue ottelun panoksista lisää täältä. Täältä voit puolestaan tutustua Wales-Suomi-ottelun ennakkopakettiin.

Ottelun asetelma on sikäli mielenkiintoinen, että Suomen on pakko hakea voittoa, mutta Wales tietää, että sille riittää lohkovoittoon tasapelikin. Wales uskaltanee luottaa puolustuksen pitävyyteen, sillä se on ainoa maa kaikista 55 Nations Leaguen osallistujasta, jonka verkkoon ei ole tehty kilpailussa vielä yhtään maalia.

– Kun tasapeli riittää, usein passivoituu. Kun saa pallon, haluaa varmistaa, että taululla pysyy 0-0. Kun taas on pakko voittaa, saattaa hyökätä liikaakin ja unohtaa puolustuksen, Kanerva arvioi ennakkoasetelmia tiistaisessa kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa.

– Tietysti saimme Ranska-voitosta itseluottamusta. Olemme kuitenkin keskittyneet Nations Leagueen. Walesin kaataminen heidän kotikentällään on iso haaste, sillä Wales on pelannut hyvin etenkin kotonaan.

Suomi joutuu peliin ilman pelikieltoista Tim Sparvia sekä loukkaantumisten vuoksi sivussa olevia Jukka Raitalaa, Leo Väisästä ja Joel Pohjanpaloa. Vaikka Walesin puolustus on pysynyt Nations Leaguessa vedenpitävänä, uskoo Kanerva Suomen voivan vastustajaansa haavoittaa.

– Tämä joukkue on tehnyt historiaa ja rikkonut ennätyksiä ennenkin, joten haluamme rikkoa Walesin hienon nollaputken. Helppoa maalipaikkojen saaminen ei ole, mutta on meillä joitain suunnitelmia. Toivottavasti onnistumme tekemään maaleja.

Kanervan mukaan Wales ja Suomi ovat menestyneet samalla reseptillä, ja molemmat ovat napsineet niukkoja yhden maalin voittoja. Valmentaja odottaakin pelistä hyvin tasaista.

– Tasaiset pelit ratkeavat usein yksittäisiin asioihin, kuten vaikka erikoistilanteeseen. Toivottavasti ei ainakaan mihinkään tuomarivirheeseen, Kanerva naurahti.

A-liigaan nousun merkitystä Kanerva ei halunnut etukäteen liikaa ajatella.

– Sitä ehtii pohtia myöhemminkin. Huuhkajat on nyt hyvässä lennossa. Huolehditaan siitä, että lento riittää määränpäähän saakka. Se määränpää olisi nousu A-liigaan.

Kanervan rinnalla lehdistötilaisuudessa oli Huuhkajien varakapteeni Paulus Arajuuri, jonka johtajan rooli korostunee Sparvin ollessa pelikiellossa. Arajuuren ja muiden iloksi Sparv matkusti silti joukkueen mukana Walesiin, vaikkei kentälle pääsekään.

– Tosi kiva, että kapteenikin jäi paikalle, Arajuuri totesi.

– Me ollaan näytetty tämänkin reissun aikana, että meillä on aika leveä rosteri. Me pystytään koviin juttuihin, vaikka porukka vähän vaihtuukin. Totta kai aina toivotaan, että kaikki pelaajat olisivat mukana, mutta en ole pätkääkään huolissani siitä, etteikö me saataisi iskukykyistä ryhmää jalkeille.

[readmore from=Huuhkajat]

Arajuuri kuvaili myös, kuinka iso motivaatiotekijä nousumahdollisuus pelaajille on.

– Olisihan A-liigaan nousu iso asia. Olen ollut jo pari viime vuotta ylpeä siitä, mihin suuntaan suomalainen futis on mennyt. Olisi se nousu aika iso jatkumo sille.

– A-liigassa on Euroopan parhaat maajoukkueet ja olisi hieno nähdä Suomi siellä. Me ollaan näytetty, että Suomi kuuluu B-liigaan ja huomenna meidän tehtävä on näyttää, että kuulumme vielä sitäkin korkeammalle.

Ottelu Wales-Suomi alkaa kello 21.45 ja sitä voi seurata V Sportilta, Viaplaysta, Ruudusta ja ilmaiskanava Neloselta.

LUE MYÖS: Nyt pelataan lohkovoitosta! – Suuri ennakkopaketti Huuhkajien Wales-otteluun: Mistä näet pelin ilmaiseksi, arvioidut avaukset ja mistä pelataan?

LUE MYÖS: Bulgarian futislegenda Hristo Stoitshkovilta katkeraa tilitystä Huuhkajista: ”Suomalaiset ovat hyviä hiihdossa, mutta jalkapallossa…”

LUE MYÖS: Huuhkajat pelaa keskiviikkona miljoonista euroista! – Mitä kaikkea Wales-voitto käytännössä merkitsisi?

LUE MYÖS: ”En tiedä, onko hän sitten katkera mies” – Lukas Hradecky lähetti nasevan piikin Huuhkajia väheksyneelle Hristo Stoitshkoville

LUE MYÖS: Teemu Pukki avasi Huuhkajien tehokolmikon some-hassuttelua – Lukas Hradecky sen sijaan kertoi onnistuneen Instagram-päivityksen salat: ”Kerrankin sai edustavan kuvan”

LUE MYÖS: Suomen kohtaava Gareth Bale huolissaan koronaviruspandemiasta: ”Nyt voimme keskittyä otteluun”