Nyt pelataan lohkovoitosta! – Suuri ennakkopaketti Huuhkajien Wales-otteluun: Mistä näet pelin ilmaiseksi, arvioidut avaukset ja mistä pelataan?

© Kuva: Juha Tamminen

Keskiviikkona on jälleen suuri päivä suomalaiselle jalkapallolle, kun Huuhkajat pelaa Nations Leaguen B-liigan lohkovoitosta vieraskentällä Walesia vastaan. Ottelu pelataan Cardiffissa, ja peli käynnistyy kello 21.45 Suomen aikaa.

SuomiFutis seuraa ottelua reaaliajassa. Hyppää LIVE-SEURANTAAN TÄSTÄ!

Suomi voittaa Walesin?

Peliyhtiö Nordicbet antaa Huuhkajien voitosta kertoimen 50,00. Näin jos sijoitat 1€ Huuhkajien voitolle, saat 50€, mikäli Suomi voittaa.

1. Siirry Nordicbetille TÄSTÄ.
2. Avaa pelitili ja talleta.
3. Iske Suomi voittoon 1€ panoksella Walesia vastaan. Jos Suomi voittaa, saat 50€ pelirahaa tilillesi.

Kertoimen korotettu osuus maksetaan bonusrahana 3x-kierrätysvaatimuksella. Maksimipanos kohteeseen on 1€.

Mistä näet pelin?

Ottelu näkyy tuttuun tapaan maksullisilta V Sport Jalkapallo -kanavalta sekä Viaplaysta.

Ratkaiseva peli näkyy myös ilmaiseksi lineaarisen television puolella Nelonen-tv-kanavalla, jonka lisäksi suoratoistopalvelu Ruutu näyttää ottelun ilmaiseksi.

V Sportin tuottama studiolähetys käynnistyy jo kello 21.

Lohkotilanne

Wales on ennen päätösottelua lohkon kärjessä pisteen erolla Suomeen. Huuhkajat tarvitsee näin ollen Cardiffista vierasvoiton varmistaakseen lohkovoiton. Muilla tuloksilla Suomi jää lohkon toiseksi.

# Joukkue O V T H M P
1 Wales 5 4 1 0 4-0 13
2 Suomi 5 4 0 1 6-2 12
3 Irlanti 5 0 2 3 1-4 2
4 Bulgaria 5 0 1 4 2-7 1

Kuntopuntari

Viisi edellistä: Wales (V-T-V-T-H)
15.11. Wales 1-0 Irlanti (Nations League)
12.11. Wales 0-0 USA (harjoitusottelu)
14.10. Bulgaria 0-1 Wales (Nations League)
11.10. Irlanti 0-0 Wales (Nations League)
8.10. Englanti 3-0 Wales (harjoitusottelu)

Viisi edellistä: Suomi (V-V-V-V-H)
15.11. Bulgaria 1-2 Suomi (Nations League)
11.11. Ranska 0-2 Suomi (harjoitusottelu)
14.10. Suomi 1-0 Irlanti (Nations League)
11.10. Suomi 2-0 Bulgaria (Nations League)
7.10. Puola 5-1 Suomi (harjoitusottelu)

Arvioidut avaukset

Suomi

Huuhkajat koki pari takaiskua ennen Wales-ottelua, joista varsinkin Joel Pohjanpalon poissaolo kirpaisee. Pohjanpalo loukkaantui Bulgariaa vastaan ja hän matkusti jo takaisin Saksaan. Pohjanpalon seura Union Berlin kertoi, että Pohjanpalon nilkkavamma vaatii leikkaushoitoa. Lisäksi Huuhkajat menetti pohjevamman takia laitapuolustaja Juha Pirisen ennen Wales-ottelua.

Kolmas takaisku Bulgaria-ottelusta oli se, että kapteeni Tim Sparv sai varoituksen ja hän on pelikiellon takia sivussa Walesia vastaan. Sparvin merkitys keskikentän keskustassa ja joukkueen johtavana pelaajana on valtava, joten keskikentällä Glen Kamaran vieressä on isot saappaat täytettävänä.

Kanerva tuskin tekee merkittäviä muutoksia avauskokoonpanoon. Suurin muutos saattaa olla se, että Suomi lähtee Walesia vastaan 5-3-2-ryhmityksellä. Toisaalta perinteisempi 4-4-2 on toiminut viime otteluissa varsin hyvin, varsinkin tulosten valossa. Mikäli Suomi lähtee kolmen topparin linjalla Juhani Ojala lienee ratkaisu Paulus Arajuuren ja Joona Toivion rinnalle.

Pohjanpalon tilalla nähdään luultavasti Ranskaa vastaan debyytissään maalin tehnyt Brentfordin Marcus Forss, joka tuli myös vaihdosta kentälle Bulgariaa vastaan, kun Pohjanpalo loukkaantui. Toinen vaihtoehto on 5-3-2-ryhmityksessä, että Robin Lod nousee Pukin rinnalle niin, että hän pelaisi hieman Pukin alapuolella.

Sparvin poissaolo on sen verran merkittävä, että voi hyvin olla, että Kanerva suosii siitäkin syystä 5-3-2-ryhmitystä, jossa keskikentän keskustassa pelaisi näin ollen tiivis kolmikko. Rasmus Schüller tuli vahvasti sisään Bulgariaa vastaan, joten luultavasti hän aloittaa Kamaran kanssa ja kolmantena keskikentän keskustassa nähdään Robin Lod, joka pelaa pallollisena hyökkäävänä keskikenttäpelaajana linjojen välissä.

Toinen vaihtoehto keskikentän keskustan hyökkäävään rooliin on Robert Taylor. Jos Suomi pelaa 4-4-2-ryhmityksellä, nähdään Taylor luultavasti vasemmalla laidalla, Lod oikealla, ja keskikentän keskustassa parivaljakkona pelaisivat Kamara ja Schüller.

Oikeana laitapuolustajana vahvasti Bulgariaa vastaan pelannut Nikolai Alho jatkanee wingbackina Walesia vastaan. Hyökkäävämpi vaihtoehto oikealla laidalle olisi Ilmari Niskanen, mutta hänellä oli viimeksi vaikeuksia Walesia vastaan nimenomaan oikeana wingbackina.

Huuhkajien arvioitu avauskokoonpano Walesia vastaan.

Wales

Myös Walesilla on yksi iso poissaolo, kun Tottenhamin laitapuolustaja Ben Davies sai viime sunnuntaina Irlantia vastaan varoituksen ja on Sparvin tavoin pelikiellossa keskiviikkona. Ennakkoarioissa Daviesin tilalle on ehdotettu Mestaruussarjassa pelaavan Swansean 25-vuotiasta laitapuolustajaa Connor Robertsia.

Muuten Wales pääsee melko vahvalla kokoonpanolla Huuhkajia vastaan. Uusia poissaoloja ei Irlanti-ottelusta tullut muita. Aiempien loukkaantumisten vuoksi Walesin joukkueesta ovat joutuneet jäämään sivuun Swansean nuori puolustaja Ben Cabango, Juventuksen keskikenttäpelaaja Aaron Ramsey sekä West Bromwichin hyökkääjä Hal Robson-Kanu.

Walesin kirkkain tähtipelaaja Gareth Bale on pelikunnossa ja hän varmasti avaa Suomea vastaan. Toisella laidalla kirmaa luultavasti Manchester Unitedin vauhtikone Daniel James. Kärjessä pelaa näillä näkymin viimeksi Suomea vastaan voittomaalin tehnyt Kieffer Moore. Vahvan hyökkäyskolmikon myötä Walesin ryhmitys taipunee Suomea vastaan muotoon 4-3-3.

Walesin arvioitu avauskokoonpano Suome vastaan.

Kommentit

Walesin valmentaja Robert Page:

– Kyseessä on iso peli, monestakin syystä. Se, että meillä on pahimmassa tapauksessa mahdollisuus päästä MM-karsintojen pudotuspeleihin riippumatta siitä, miten sijoitumme karsintalohkossa, tarkoittaa, että pelissä on valtavasti panosta.

– Me haluamme päättää tyylillä ja haluamme voittaa lohkon. Kirsikkana kakun päälle nousisimme vielä A-liigaan totta kai.

Wales myös tiedotti, ettei kaikki joukkueen pelaajat ovat antaneet negatiivisen tuloksen viimeisimmässä koronatestissä. Sunnuntaina vastassa olleen Irlannin joukkueesta oli löytynyt kaksi koronatartuntaa.

– Heillä (Irlannilla) on ollut vaikeaa sen (koronan) kanssa. Totta kai se huolettaa myös meitä. Olemme kuitenkin testanneet pelaajamme ja kaikki ovat antaneet negatiiviset tulokset onneksi.

Suomen valmentaja Markku Kanerva:

– Joskus se menee niin, että kun tasapeli riittää, tulee sinusta passiivinen. Sen sijaan joskus, kun tarvitset voiton, alat hyökkäämään liikaa ja unohdat kokonaan puolustamisen, jolloin vastustaja voi tehdä tuhojaan, Kanerva muistutti lehdistölle Walesissa.

– Totta kai Ranska-voitto lisäsi itseluottamustamme, vaikka fokuksemme on ollutkin Nations Leaguessa. Silti tuollainen peliesitys ja tulos Ranska-ottelusta antoi meille valtavasti itseluottamusta. Wales-ottelu on meille suuri haaste, koska he ovat hyvin vahvoja etenkin kotonaan.

– Wales on hyvä joukkue, mutta sieltäkin löytyy tiettyjä heikkouksia ja meidän on hyödynnettävä ne pelissä.

Suomen puolustaja Paulus Arajuuri:

– Wales on maailmanluokan joukkue. Tosi kova haaste meille. Wales on päästänyt tosi vähän maaleja ja pelannut hyvin joukkueena näyttäen samanlaisia vahvuuksia kuin meilläkin on. Wales on mielenkiintoinen vastustaja.

– Meillä on itseluottamus korkealla ja on kiva päästä pelaamaan ottelua, jossa on paljon panosta. Minulla on iso luottamus siihen, että jos pääsemme tasollemme, voimme haavoittaa Walesia ja toivottavasti napataan voitto.

– Tosi kiva, että kapteeni jäi paikalle, mutta olemme näyttäneet jo tämänkin reissun aikana sen, että meillä on tosi leveä rosteri ja pystytään aika koviinkin juttuihin, Arajuuri viittasi pelikiellossa olevaan Sparviin, joka matkusti siitä huolimatta joukkueen mukana Cardiffiin.

– A-liigaan nouseminen olisi iso asia. Olen ollut jo parin viime vuoden ajan ylpeä siitä, minne suomalainen jalkapallo on menossa ja A-liigaan nousu olisi hieno jatkumo sille.

Mistä pelataan?

Pelissä on Nations Leaguen B-liigan neloslohkon voitto. Lohkovoittajalle on luvassa nousu Nations Leaguen A-liigaan seuraavalla kaudella, joka käynnistyy alustavasti kesäkuussa 2022. Lohkovoitosta maksetaan myös 1,5 miljoonan euron palkintoraha, minkä päälle Nations Leaguen B-liigaan osallistumisesta UEFA maksaa 1,5 miljoonaa euroa. A-liigassa pelaamisesta UEFA maksaa sen sijaan 2,25 miljoonaa euroa.

Voit lukea TÄSTÄ tarkemmin, mitä lohkovoitto merkitsisi.

Lisäksi lohkovoitto voi antaa mahdollisuuden päästä vuoden 2022 MM-karsintojen jatkokarsintoihin, jos kisapaikka tai karsintapaikka ei aukene varsinaisista karsinnoista. Kaksi Nations Leaguen rankingin parasta lohkovoittajaa etenee MM-karsintojen jatkokarsintaan, johon etenee myös kymmenen karsintojen lohkokakkosta.

LUE MYÖS:

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.