HJK-kausiennakko 2021: Kun Suomi ei enää riitä – mielipuolinen pelaajamateriaali suurin vahvuus, mutta myös suurin uhkakuva

Olet kausiennakon sivulla 3.

Kausiennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä ennakkopaketin sisällysluettelo

Tähdet

Roope Riski

Viime kauden maalikuningas ei esittelyjä kaipaa. Roope Riski palasi ulkomaan reissulta takaisin Suomeen viime kaudeksi ja osoitti heti olevansa yhä erinomainen maalintekijä.

Roope Riski tuulettaa myös ensi kaudella. Kuva: Juha Tamminen.

Riski, 29, ei ole enää nuori pelaaja, mutta liike on yhä erinomaisella tasolla. Hän osaa liikkua oikea-aikaisesti ja terävästi. Viimeistely on Veikkausliigan huipputasoa. HJK luo paljon tekopaikkoja, joita Riski päättää hyvällä tehokkuudella.

Viime kaudella syntyi 16 maalia, ja samanlaisia lukemia voidaan odottaa myös nyt. Tosin jos tällä kaudella loppusarjat saadaan pelattua, voi Riski hätyytellä jopa 20 maalin rajapyykkiä.

Daniel O’Shaughnessy

Huuhkajissa väkevästi esiintynyt Daniel O’Shaughnessy on noussut Veikkausliigan parhaimpien topparien joukkoon. Tällä kaudella kapteeninnauhaa kantava O’Shaughnessy on tasainen suorittaja, joka on Veikkausliigan parhaimpia pallollisia puolustajia.

O’Shaughnessy on Veikkausliigan pelaajista lähimpänä EM-kisapaikkaa ensi kesänä. Menetys olisi HJK:lle huomattavasti suurempi kuin O’Shaughnessyn panos Huuhkajille, mutta ymmärrettävästi mies tekee kaikkensa, että olisi kisakoneessa.

Alkava kausi on O’Shaughnessylle myös erinomainen näyteikkuna. Vahva kausi ja paikka EM-kisakoneessa voivat hyvin tuoda kauden jälkeen tai jopa jo loppukaudesta siirron takaisin ulkomaille.

Filip Valencic

Veikkausliigan supertähti palaa HJK:n paitaan. Valencic muodosti Interissä kaudella 2019 sarjan parhaan hyökkäyskolmikon Mika Ojalan ja Timo Furuholmin kanssa. Viime kaudella Valencic tuli Interiin kesken kauden ja iski seitsemään peliin kaksi maalia ja kaksi maalisyöttöä. Veikkausliiga sopii Valencicille erinomaisesti, vaikka Norjassa homma ei koskaan lähtenyt toimimaan.

Suomen Cupissa Valencic osoitti olevansa valmis kantamaan vastuuta hyökkäyspäässä. HJK:ssa Valencicia pystytään myös lepuuttamaan jonkin verran, mikä saattaa tuoda entistä enemmän energiaa esityksiin.

Liikaa ei miestä kannata penkillä istuttaa, sillä muuten voi syntyä lieveilmiöitä. Valencic haluaa ison roolin ja paljon peliaikaa. Muussa tapauksessa hyökkääjä voi nopeasti kääntyä omaa joukkuettaan vastaan. Toisaalta Valencicilla on kaikki eväät pelata paljon, vaikka HJK:ssa kilpailutilanne on erittäin kova.

Läpimurtopelaaja – Anthony Olusanya

21-vuotias Anthony Olusanya tykitti viime kaudella Ykkösessä 11 maalia kasvattiseuralleen Jarolle. Nopea ja vahva hyökkääjä on äärimmäisen kovan haasteen edessä HJK:ssa, sillä mitään ei isolla kirkolla tule ilmaiseksi.

Anthony Olusanya oli Pikkuhuuhkajien ryhmässä mukana maaliskuussa. Kuva: Juha Tamminen.

Olusanya saattaa onnistuessaan kuitenkin olla erinomainen lisäys HJK:n hyökkäykseen. Mies allekirjoitti kahden vuoden sopimuksen, johon kuuluu vielä optio kaudesta 2023. Näin ollen Olusanya on ennen kaikkea sijoitus tulevaisuuteen. Eväitä on kuitenkin lyödä läpi jo alkavalla kaudella, mutta se vaatii onnistumisia, kun näyttöpaikka aukeaa.

HJK:lla on siinä mielessä erinomainen tilanne, että se voi peluuttaa Olusanyaa myös Ykkösessä reservijoukkue HJK Klubi 04:n riveissä.

Toinen mahdollinen läpimurtopelaaja on keskikentän keskustassa peliä pyörittävä 19-vuotias Santeri Väänänen, joka sai jo Suomen Cupissa vastuuta. Väänänen on pelannut cupissa HJK:n keskikentän pohjalla, johon ovat tyrkyllä myös Jair sekä Bubacar Djaló.

Väänäsen etsikkoaika on ehdottomasti heti kauden alussa, kun Jair on sivussa ja Djaló tekee vasta paluuta huippukuntoon. Cupissa näytöt ovat olleet erinomaisia.

Miten HJK pelaa ja minkälaisella ryhmityksellä? Entä mikä on HJK:n ihanneavaus? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

Edellinen sivu
Seuraavalla sivulla valmennus, peliryhmitys sekä ihanneavaus