Ykkösen kausiennakko 2021, sijat 7-12: Kaksi jää kyydistä järisyttävän kovassa kilpailussa – viimeisestä säilyjän paikasta armoton taistelu

10) MP

1970-luvulla kaksi Suomen Cupia ja kaksi SM-hopeaa voittanut MP on pelannut Veikkausliigassa viimeksi vuonna 1996. Vahvana kasvattajaseurana tunnettu mikkeliläisseura on viettänyt viime vuosikymmeninä aikaa enimmäkseen Kakkosessa, mutta nousi jälleen kaudeksi 2020 neljän vuoden tauon jälkeen Ykköseen.

Kaksi edellistä Ykkösen visiittiä olivat kestäneet vain yhden kauden, ja putoamistaisteluun MP:tä povattiin nytkin. Sarjapaikka kuitenkin säilyi kuuden pisteen erolla, ja sijoitukseksi kirjattiin mukavasti seitsemäs.

Juha Pasojan debyyttikausi Mikkelissä jäi selvästi plusmerkkiseksi. Kuva: Juha Tamminen

MP ei siirtomarkkinoilla revittele, vaan rakentaa joukkuettaan maltilla ja paikallisuutta korostaen. Viime kauden runko on pysynyt erittäin hyvin koossa, joten sen varaan on hyvä rakentaa. Merkittävin menetys on 28-vuotiaana uransa lopettaneen laitapuolustajan Jiri Haikosen vetäytyminen työuraan keskittymisen takia. Haikonen pelasi koko uransa MP:ssä ja toimi viime kaudella joukkueen kapteenina.

– En tiedä, onko meillä vielä Jirin kaltaisia pelaajia, mutta moni johtava pelaajamme on ottanut askelia eteenpäin viime kaudesta. Pitkään palvelleen pelaajan poisjäänti on aina hankala tilanne, mutta ymmärrän hänen päätöksensä, MP:n valmentaja Juha Pasoja toteaa.

Maalilla jatkaa 25-vuotias Mikkelin oma poika Jonne Uronen, joka pelasi hyvän viime kauden. Joukkueen puolustus on melko nuori, mutta suoritti viime kaudella erittäin hyvällä tasolla. Tarkasti kannattaa seurata etenkin 20-vuotiasta laitapuolustajaa Yassin Daoussia.

Keskikentän avainpelaajiin kuuluvat Antti-Ville Räisänen, Jonathan Dunyin ja Aatu Manninen jatkavat joukkueessa. Räisänen oli viidellä maalillaan MP:n viime kauden paras maalintekijä ja syötti lisäksi kolme maalia. Myös 18-vuotias Topi Keskinen sai jo viime kaudella mukavasti vastuuta.

MP:n hyökkääjistä oikein kukaan ei innostunut maalitehtailuun, joten nyt tehoja odotetaan esimerkiksi EIF:stä hankitulta Antti Ulmaselta. Vaikka Ulmanen on vasta 21-vuotias, on hän pelannut Ykkösessä jo 50 ottelua. Alku Mikkelissä on ollut lupaava, sillä Ulmanen osui kahdesti kolmessa Suomen Cupin ottelussa.

Läpimurtoa kärkkyy 18-vuotias MP:n oma kasvatti, poikien maajoukkuehyökkääjä Eero Ylönen. Ylönen pelasi viime kaudella Kakkosta JJK:ssa. Maaleja toivotaan myös 21-vuotiaalta nigerialaiselta keskikenttäpelaajalta Samson Ebuka Obiohalta, joka teki viime kaudella Kemi City FC:lle Kakkosessa kymmenen maalia.

Kaksi täsmähankintaa MP teki Kakkoseen pudonneesta MYPA:sta. Laitapuolustaja Nuutti Laaksonen ansaitsi ehdottomasti jatkaa Ykkösessä ja sovittelee itselleen Haikoselta jääneitä saappaita. 21-vuotias Laaksonen on lahtelaislähtöinen pelaaja, joka kuului kahden edellisen kauden ajan MYPA:n profiilipelaajiin Ykkösessä.

Toinen MYPA:sta tullut pelaaja on keskikenttäpelaaja Arjan Goljahanpoor. Hän teki kaudella 2018 Kakkosen GBK:ssa 12 maalia, mutta ei ole vielä äitynyt Ykkösessä samanlaiseen tehoiluun. Veikkausliigan Interistä MP lainasi vasenjalkaisen keskikenttäpelaajan Roope Kantolan.

Keski-iältään sarjan toiseksi nuorin joukkue MP vaikuttaa ehdottomasti vain vahvistuneen viime kaudesta, joten siinä mielessä tuntuu hieman oudolta ennustaa sitä putoamistaisteluun. Ykkönen vaikuttaa kuitenkin yleisesti ottaen viime kautta tasokkaammalta ja tasaisemmalta. PK-35 tuo sarjaan hyvin kilpailukykyisen joukkueen, ja MP:n viime kaudella taakseen jättämät Gnistan ja KPV ovat vahvistuneet vielä enemmän.

Entinen maajoukkuepuolustaja Juha Pasoja on tehnyt tähänastisella valmentajaurallaan hyvää työtä, mutta hyvin pitää onnistua nytkin, jotta Mikkelissä pelataan Ykköstä myös kaudella 2022.

  • Stadion: Mikkelin Urheilupuisto (7 000 katsojaa)
  • Valmentaja: Juha Pasoja, 44 (2. kausi)
  • Avainpelaajat: Antti-Ville Räisänen, Jonathan Dunyin
  • Tulevat tähdet: Yassin Daoussi, Samson Ebuka Obioha, Topi Keskinen
  • Pelaajabudjetti kaudella 2021: 140 000 euroa
Edellinen sivu
Seuraavalla sivulla HJK Klubi 04:n joukkue-esittely


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.