Huuhkajien EM-kisaurakka tuli lohkovaiheen osalta päätökseen maanantai-iltana. Jatkopaikka ei ole enää omissa käsissä, eikä se tällä hetkellä vaikuta kovin todennäköiseltäkään. Huuhkajien kapteeni Tim Sparv ilmoitti kuitenkin tiistain mediatilaisuudessa olevansa maajoukkueen käytettävissä myös EM-kisojen jälkeen.

Sparv, 34, on kantanut Huuhkajissa kapteeninnauhaa sen jälkeen, kun Niklas Moisander jäi maajoukkueesta sivuun. EM-kisat ovat tulossa Huuhkajien osalta päätökseen, ellei onni potkaise muiden tulosten osalta oikein kunnolla.

Huuhkajien kapteeni kertoi, ettei aio vielä jäädä pois maajoukkueesta, mikäli päävalmentaja Markku Kanervalla on vielä tarvetta hänelle.

– Ilmoitin jossain vaiheessa Rivelle, että olen edelleen hänen käytettävissään, jos hän vain haluaa, Sparv sanoi.

– Matka jatkuu myös kisojen jälkeen. Meidän pelitapa kehittyy ja menee koko ajan eteenpäin. Pitää tarkkaan analysoida, jotta olisimme entistä valmiimpia, kun kohtaamme esimerkiksi Ranskan ja Ukrainan MM-karsinnoissa. Kovia pelejä on tulossa. Minulla on suuri kunnia olla tässä joukkueessa mukana. Edelleen minulla on sellainen tunne, että minulla on jotain annettavaa tälle joukkueelle, Sparv jatkoi.

Sparville kapteeninnauhan kantaminen arvokisoissa on ollut iso asia. Varsinkin kun takana on vaikea kausi. Se ei kuitenkaan vain riitä. Sen takia päällimmäinen tunne tiistaina Belgia-tappion jälkeen oli pettymys.

[readmore from=huuhkajat]

– Jos miettii, mistä olen tullut, leikkaus ja Kreikan seikkailu takana, niin onhan se aikamoinen saavutus olla tässä mukana ja olla kentällä. Ehkä olen vähän erilainen tyyppi, vähän sellainen vakava tyyppi, että en silti voi olla oikein iloinen tai tyytyväinen, koska se päällimmäinen tunne on pettymys pelin jälkeen.

– Halusin mennä jatkoon, kaikki halusimme mennä jatkoon. Sitä tunnetta on vaikea käsitellä tuon tappion jälkeen. On tämä ollut uskomaton matka ja suuri kunnia olla tässä jengissä mukana ja toivottavasti se jatkuu, Sparv sanoi.

LUE MYÖS: