Huuhkajien unelma yhä elossa! Tätä vaaditaan illan viimeisissä peleissä

© Kuva: Getty Images

Huuhkajat sai kuulla loistavia uutisia niin Sevillasta kuin Pietaristakin, kun Espanja murskasi Slovakian ja Ruotsi kaatoi Puolan E-lohkon päätösotteluissa keskiviikkoiltana.

Suomen jatkohaaveiden säilymiseksi Espanjalta vaadittiin vähintään kolmen maalin voittoa Slovakiasta ja Ruotsilta tappiotonta ottelua Puolaa vastaan. Espanja kaatoi Slovakian lukemin 5–0 ja Ruotsi päihitti Puolan 3–2 (lue ottelutapahtumat LIVE-sivultamme).

Huuhkajien matka EM-kisojen pudotuspeleihin on kuitenkin vielä kaukana valmiista. Lohko F:n ratkaisevista otteluista vaaditaan nimittäin vielä todellista ihmettä.

Miten Huuhkajat voi vielä selvitä pudotuspeleihin?

Jotta Suomen kolme pistettä ja -2:n maaliero riittäisivät tuomaan sille paikan EM-kisojen jatkopeleistä, vaadittaisiin Saksalta tappiotonta peliä ja Portugalilta jäätävää sulamista.

Saksa isännöi Unkaria Münchenissä kello 22:00, eikä Joachim Löwin miehistö saa lähtökohtaisesti hävitä peliä Suomen jatkohaaveiden säilymiseksi. Tappio on ainoastaan sallittu, jos Unkari päihittää Saksan neljällä maalilla.

Jos Saksa kerää vähintään pisteen Unkarista, olisi Ranskan voitettava Portugali vähintään neljällä maalilla Budapestissa. Ranska on aiemmin murjonut Portugalia samalla tavalla vain kerran aiemmin, nimittäin vuonna 2001 pelatussa ystävyysottelussa.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Jos Unkari tekisi todellisen sensaation ja voittaisi Saksan vähintään neljällä maalilla, riittäisi Ranskalle yhdenkin maalin voitto Portugalista. Eli tässä vielä kiteytettynä:

  1. Ruotsi ei häviä Puolalle ja Slovakia voittaa Espanjan
    tai
    Ruotsi ei häviä Puolalle ja Espanja voittaa Slovakian vähintään kolmella maalilla
  2. Ranska voittaa Portugalin vähintään neljällä maalilla ja Saksa ei häviä Unkarille
    tai
    Ranska voittaa Portugalin ja Unkari voittaa Saksan vähintään neljällä maalilla

Lopuksi on vielä muistutettava, että jos Skotlanti ja Kroatia olisivat eilen tiistaina pelanneet tasan, olisivat lohko E:n tuoreet tulokset jo sinetöineet Huuhkajien jatkopaikan. Nyt Saksalta ja Ranskalta vaaditaan kuitenkin äärimmäisen suurta palvelusta.

Artikkelia päivitetty 23.6. kello 21:16