Tunteita jo peliuransa aikana kovilla otteillaan herättänyt Mark van Bommel on saanut potkut Bundesliiga-joukkue Wolfsburgin peräsimestä.

Muun muassa Barcelonaa ja Bayern Münchenia komealla pelaajaurallaan edustanut van Bommel ehti valmentaa saksalaisseuraa vain 13 pelin ajan. Hän saapui joukkueen luotsiksi vasta kesällä.

Wolfsburg oli ollut odotuksiin nähden todella heikko koko van Bommelin aikakauden. Viime kaudella neljänneksi Bundesliigassa yltänyt seura lähti kovin odotuksi kirkastamaan sijoitustaan tälle kaudelle.

Se on yhdeksän kierroksen jälkeen vasta yhdeksäntenä sarjassa ja peräti yhdeksän pistettä kärkeä perässä. Seurajohdon kannalta viimeinen niitti oli lauantain kotitappio Freiburgille lukemin 0-2.

Tappio oli Wolfsburgille neljäs peräkkäinen Saksan pääsarjassa.

Kovin paljon vahvemmin ei ole kulkenut Mestarien liigassa, koska saksalaisseura on lohkonsa jumbona Red Bull Salzburgin, Sevillan ja Lillen jälkeen.

Valmentaja itse suhtautui seurajohdon ratkaisuun kielteisesti.

– Olen yllättynyt ja pettynyt ratkaisuun, koska olen varma, että olisimme kääntäneet vielä suuntamme, van Bommel sanoi.

Seura tiedottaa uudesta valmentajastaan myöhemmin.

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
Official statement by Wolfsburg on van Bommel fired: “Wolfsburg have parted ways with head coach van Bommel with immediate effect”. 📑🟢 #Wolfsburg

Van Bommel: “I’m surprised and disappointed by the decision because I’m certain that we would have managed to get back on track”.