Perparim Hetemaj koki ennen Stadin derbyä jotain, mitä ei ollut kokenut pitkään aikaan: ”Tämä on minulle se, mikä merkitsee eniten”

© Kuva: Juha Tamminen

HELSINKI. HJK:n tuore tähtihankinta Perparim Hetemaj sai torstaina kokea Stadin derbyn ensimmäistä kertaa pelaajana. Hetemaj kertoi nauttineensa tunnelmasta ja jopa jännittäneensä ennen peliä ensimmäistä kertaa pitkään aikaan.

HJK oli derbyssä omaa luokkaansa. Loppulukemat 2-0 jopa mairittelivat HIFK:ta. Ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa ollut Hetemaj pelasi 84 minuuttia HJK:n keskikentällä. Vaikka derbyn yleisömäärä 7103 oli pettymys, tunnelma Töölössä oli hieno.

Hetemaj’lle Stadin derby oli iso ja tärkeä peli. Serie A:ssa 300 ottelua pelannut tähtipelaaja on nähnyt urallaan isoja pelejä ennenkin, mutta torstain derby nousi tärkeydessään omaan arvoonsa.

– Tämä on minulle se, mikä merkitsee eniten. Olen pelannut ulkomailla, mutta ei missään seurassa ole samanlaista tunnetta kuin pelata HJK:ssa. Olen kerran ollut onnekas ja päässyt katsomaan (derbyä), kun olin Suomessa. Kyllä minä olen odottanut tosi paljon, että pääsee pelaamaan näitä pelejä, Hetemaj kertoi ottelun jälkeen.

HIFK:n kohtaaminen toi myös pitkästä aikaa perhosia vatsaan.

– Kyllä minua jännitti ennen peliä. Viimeksi varmaan pari kolme vuotta sitten olen jännittänyt peliä. Se oli ihan hyvä asia. Se on toki vähän erilaista nyt Suomessa, kun voi olla kotona ennen peliä. Olen 16 vuotta tottunut olemaan ennen peliä hotelleissa tai treenikeskuksissa. Nautin tosi paljon tästä kaikesta, mitä saan kokea, Hetemaj sanoi.

HJK palasi vaikean Inter-tappion jälkeen voittojen tielle.

– Se on erittäin tärkeää. Itse tulin Inter-pelissä kentälle ja vastustaja teki heti kolme maalia, niin siitä jäi aika paha mieli. Derby-peli vielä, niin tätä ei haluttu hävitä.

– Se (Inter-tappio) oli vähän sellainen peli, että kaveri sai neljä vetoa ja teki neljä maalia. Niitä sattuu kauden aikana ja oli hyvä, että se tuli tässä vaiheessa kautta.

Derbyssä HIFK oli pinteessä, mutta toisen puoliajan alkuun kotijoukkue sai kolme hyvää tekopaikkaa. Hetemaj kiitteli, että maalivahti Conor Hazard piti joukkuetta pystyssä lyhyen, mutta vaikean hetken ajan.

– Vähän olimme passiivisia, vaikka toisin oli sovittu. Conor piti meitä pystyssä. Se kesti onneksi vain vähän aikaa, Hetemaj arvioi.

Toni Koskela oli irvistyksestä huolimatta erittäin tyytyväinen joukkueensa esitykseen derbyssä. Kuva: Juha Tamminen.

HJK:n päävalmentaja Toni Koskela oli varsin tyytyväinen joukkueensa esitykseen. Toisen puoliajan alkua lukuun ottamatta peli oli todella hyvin hallussa.

Yksi HJK:n hahmoista oli vaihdosta sisään tullut kärki Bojan Radulovic, joka iski lähes heti maalin tultuaan kentälle. Jo ensimmäisellä puoliajalla HJK pelasi useita keskityksiä boksiin, mutta viimeistelijää ei löytynyt. Radulovic tarvitsi vajaa kolme minuuttia ja kaksi keskitystä, kun pallo oli HIFK:n maalissa.

Osuma oli runsaasti vastuuta saaneelle Radulovicille kauden ensimmäinen. Kookas kärki oli todella vahva varsinkin korkeissa keskityksissä.

– Ihan varmasti iso maali hänelle. Hyökkääjät elävät maaleista. Me valmentajat sanomme usein, että ihan sama kuka ne maalit tekevät, toisaalta joo, mutta kyllä me haluamme myös, että meidän hyökkääjät tekevät niitä maaleja. Se tarkoittaa silloin, että he ovat vaarallisia ja sen takia heidät on hommattu, Koskela sanoi.

LUE MYÖS:

Juho Hirvonen, Helsinki
Twitter: @jkhirvonen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.