Veikkausliigassa pelataan tänään, maanantaina, kauden toinen Stadin derby, kun HJK ja HIFK ottavat yhteen Bolt Arenalla kello 18.00.

HIFK:n puolustuspään konkari Sakari Mattila kertoi Suplan Veikkausliiga-podcastissa odottavansa Helsingin paikalliskamppailua innolla, mutta hän on kokenut urallaan kiivaita derbyjä myös ulkomailla.

Mattilan, 33, mieleen ovat jääneet erityisesti hänen edustamansa Ascolin ja Anconan väliset ottelut Italian Serie B:ssä kaudella 2009-10.

– Ehkä sellainen, jossa oli vähän kakka housussa, niin oli Ascolin kanssa Serie B:ssä, kun pelattiin Anconaa vastaan. Sitä ei oikein tajua täältä, millaisia noiden pienten kylien tai kaupunkien vastakkainasettelut on. Se ei ollut sama kaupunki, mutta se oli viereinen kaupunki.

– Me venattiin puolitoista tuntia kopissa pelin jälkeen, kun ei me voitu lähteä stadionilta. Kaikki fanit olivat saartaneet sen portin, mistä bussi lähti. Jengillä oli tiiliskiviä. Siinä olisi oikeasti voinut käydä niin, että ne tulee bussin ikkunoista läpi.

– Meillä oli vähän samanlainen kausi, että oli huonosti mennyt. Tiedettiin, että jotain tällaista voisi tulla, niin parkkeerattiin autoja ihan eri paikkoihin kuin normaalisti. Kun lähdettiin hotellilta kotiinpäin, niin autoa alettiin seuraamaan. Jotkut skootterit lähti seuraamaan. Oli vähän sellainen jännä fiilis.

– Tällaista ei ole Helsingissä kokenut. Se käytiin sitten läpi. Ultrafanit tuli muistaakseni kentälle jossain vaiheessa ja totesivat vaan, että nyt pitää hommat parantua. Edellisvuonna oli ollut jotain nyrkkitappelua pelaajiston ja fanien välillä. Eli omat fanit olivat tyytymättömiä tulokseen.

LUE MYÖS: