Antoine Griezmann on yksi Ranskan A-maajoukkueen ehdottomista avainpelaajista.

Griezmann pelaa Qatarin MM-lopputurnauksessa aiempaa puolustavammassa roolissa. Griezmann on tullut tunnetuksi seurajoukkuetasolla kurinalaisuudestaan puolustuspään tehtävissä, vaikka kyse on kuitenkin maaleja tekevästä hyökkäyspään pelaajasta.

Ranskan A-maajoukkueen päävalmentaja Didier Deschamps on peluuttanut Griezmannia poikkeavasti keskikentällä. Deschamps kehui luottopelaajaansa maanantaisessa lehdistötilaisuudessaan.

– Tunnen vain harvoja yhtä anteliaita pelaajia. Griezmann tekee varmasti vähemmän maaleja, koska hänellä on kentällä edessään paljon hyökkäyspään pelaajia. Hän on tässä roolissa todella hyödyllinen pelaaja ja tiedän, että Griezmann arvostaa sitä.

Griezmannin ja Atléticon syyskausi oli kokonaisuudessaan hyvin vaikea, mutta Deschampsille oli tärkeää saada avainpelaaja hyvässä kunnossa mukaan maajoukkueeseen. Griezmannilla on kentällä huomattavasti enemmän vastuualueita kuin muilla hyökkääjillä.

– Pitää paikkansa, ettei tulokset seurajoukkueessa olleet ideaaleja, mutta Griezmann on fyysisesti hyvässä kunnossa ja tarvitsin häntä tällaisessa iskussa. Griezmannilla on todellinen kilpailijan mentaliteetti. Pyydän häneltä erilaisia asioita muihin verrattuna, mutta Griezmann ei pidä niitä uhrauksina, koska hän on hyvin antelias pelaaja.

Deschamps on kiitollinen Griezmannin joukkuepelaajahengestä. Griezmann tekee kentällä asioita, joita muut hyökkäyspään pelaajat eivät tee.

– Griezmann tietää, miten kompensoida epätasapainoja hyökkäyspäässä, sillä siellä on niin paljon pelaajia. Pidän Griezmannissa siitä, miten hän kykenee pelaamaan muille. Griezmann rakastaa varastaa palloja ja jopa mennä maahan taklaamaan saadakseen pallon takaisin joukkueelle.

LUE MYÖS