Espanja ja Saksa iskivät yhteen sunnuntai-iltana Qatarin MM-lopputurnauksen lohkovaiheen huippuottelussa. Ottelu päättyi 1-1 -tasapeliin.

Maat lähtivät otteluun hyvin erilaisista lähtökohdista. Espanja voitti avausottelussaan Costa Rican peräti 7-0. Saksa sen sijaan taipui yllättäen Japanille 1-2. Panokset olivat siten selvillä. Espanja olisi voitolla käytännössä varmistanut pudotuspelipaikkansa ja Saksan ainakin vältettävä tappio pitääkseen realistiset jatkopaikkahaaveensa hengissä.

Ottelu oli tapahtumarikas. Espanja sai maukkaan maalipaikan jo heti alussa, kun Manuel Neuer torjui Dani Olmon napakan laukauksen ylärimaan, josta se kimposi ulos kentältä. Antonio Rüdiger puski Saksan johtoon viitisen minuuttia ennen taukoa, mutta VAR hylkäsi osuman paitsiona, joten tauolle mentiin maalittomassa tasatuloksessa.

Kamppailun avausmaali nähtiin tunnin kohdalla. Toiselle jaksolle kentälle vaihdettu Álvaro Morata vei Espanjan johtoon maalin edustalta. Morata onnistui maalinteossa myös Costa Rica -ottelussa. Saksa haki viimeisen puolituntisen aikana aktiivisesti tasoitusta ja lopulta onnistui siinä, kun Niclas Füllkrug laukoi lähietäisyydeltä voimakkaan vedon yläkulmaan. 1-1.

Saksan on voitettava viimeisellä kierroksella Costa Rica ja samaan aikaan toivottava, ettei Japani voita Espanjaa. Jos Saksa voittaa Costa Rican ja Japani ja Espanja päätyvät tasapeliin, ratkaistaan lohkon kakkossija maalierolla ja silloin Saksa menisi jatkoon. Lohkoa johtava Espanja varmistaa jatkopaikkansa, jos se ei häviä Japanille.

LUE MYÖS