Belgian ja Kanadan välisen MM-ottelun ensimmäistä maalia tarjoiltiin Alphonso Daviesille rangaistuspotkusta. Pilkku tuomittiin jo yhdeksännellä peliminuutilla, Yannick Carrascon käsivirheestä. Bayern München -pakin veto kilpistyi kuitenkin Thibaut Courtois’n torjuntaan. Tämä erikoistilanne jäänee vaivaamaan; Belgia vei lopulta koko potin – vaikkei sitä välttämättä olisi edes ansainnut.

Ottelun alkupuolella maalia haki huomattavasti hanakammin Kanada, jonka pelaajille alkoi kuitenkin jakson puoliväliin tultaessa kertyä myös rutkasti rikkeitä. Sen lisäksi osumatarkkuus ei ollut aivan riittävällä tasolla.

Kun maalia kohti suuntautuneet laukaukset aivan jakson viime hetkillä olivat tasan 2-2, upposi pallo ensi kertaa verkkoon – belgian kärjessä avannut Michy Batshuayi onnistui matalassa vedossaan. Läpisyötön Fenerbahce-hyökkääjälle tarjoili toppari Toby Aldeweireld. Tauolle tilanteessa 1-0.

Kanadan yritteliäisyys jatkui toisella puolikkaalla, mutta sen viimeistelyn huolimattomuus jatkui myös. Joukkue kerkesi lopulta yrittää maalintekoa 21 kertaa, mutta sai näistä pallon suunnattua kohti tolppien sisäpuolista aluetta vain kolmesti.