Qatarin MM-lopputurnaus on edennyt lohkovaiheen päätöskierrokselle. Kaksi lohkoa on jo saatu päätökseen.

Turnauksessa on nähty jo tähän mennessä lukuisia maalittomia tasapelejä. Espanjan A-maajoukkueen päävalmentaja Luis Enrique on pettynyt siihen, miten pragmaattisesti MM-kisajoukkueet lähtevät otteluihinsa. Enrique toivoo valmentajien ymmärtävän, että pelien pitäisi myös viihdyttää yleisöä.

Päivittäin Twitchissä striimaava Enrique otti lähetyksessään kantaa siihen, millaista jalkapalloa kisoissa on nähty.

– Olemme edenneet siihen pisteeseen, ettei tässä ole enää järkeä. Valmentajille pitäisi opettaa valmennuskursseilla ensimmäisenä, että jalkapallo on show’ta. Stadionilla on 50 000 tai 100 000 katsojaa ja television ääressä miljoonia ihmisiä. Se on kuin menisit teatteriin ja tylsistyisit heti. Silloin lopuksi kukaan ei mene teatteriin.

Enrique kuitenkin tiedostaa, että valmentajien työpaikat ovat hyvin riippuvaisia tuloksista, jolloin kentällä riskitasot tiputetaan minimiin.

– Ongelma on se, että valmentaja tarvitsee tuloksia ja siten kaikki määräävät jokaisen pelaajan puolustamaan. Näissä kisoissa olemme nähneet, miten joukkueet hyökkäävät vasta siinä vaiheessa, kun olet jo käytännössä hävinnyt ottelun. Näen asian itse eri tavalla. Ajattelen jalkapallon olevan show’ta ja sinun on osoitettava katsojille haluavasi saada heidät nauttimaan.

LUE MYÖS