Argentiinan päävalmentaja Lionel Scaloni toivoo, että Lionel Messi pelaa maajoukkueessa vielä seuraavissa miesten MM-kisoissa.

Messi, 35, johdatti sunnuntaina Argentiinan maailmanmestariksi 36 vuoden tauon jälkeen, kun joukkue kaatoi Ranskan MM-finaalissa rangaistuspotkukilpailussa, johon edettiin 3-3-tasalukemista.

Kisojen parhaaksi pelaajaksi valittu Messi sanoi ennen loppuottelua, että finaali jää hänen uransa viimeiseksi MM-otteluksi, mutta pelin päätyttyä Messi täsmensi, että haluaa yhä jatkaa pelaamista Argentiinan paidassa.

Seuraavat MM-kisat pelataan Kanadassa, Meksikossa ja Yhdysvalloissa neljän vuoden kuluttua, jolloin Messillä on mittarissa jo 39 vuotta. Scalonin mukaan Argentiinan kymppipaita on varattu Messille niin kauan kuin Kirppu itse haluaa.

– Messillä pitäisi olla paikka seuraavissa MM-kisoissa. Jos hän haluaa jatkaa pelaamista, kymppipaita on aina hänen, kommentoi Scaloni Goalin mukaan.

Valmentaja oli luonnollisesti liikuttunut kultajuhlien keskellä.

– En voi uskoa, että olemme kärsineet niin paljon täydellisessä pelissä. Uskomatonta, mutta tämä joukkue vastaa kaikkeen. Olen ylpeä heidän tekemästään työstä. Tämä on jännittävä joukkue. Tänään saamiemme iskujen ja kärsiemme tasoitusten myötä tämä saa liikuttuneeksi. Haluan sanoa ihmisille, että nauttikaa, tämä on historiallinen hetki maallemme.

Kaikki MM-kisoista TÄÄLTÄ!

 
Qatarin MM-kisojen kritiikki

Qatarin MM-kisat ovat yksi MM-historian kiistanalaisimmista lopputurnauksista.

  • Qatarin valinta MM-kisaisännäksi tapahtui laajamittaisen korruption myötä.
  • 6 500 siirtotyöläistä on kuollut Qatarissa sen jälkeen, kun kisat on maalle myönnetty.
  • Siirtotyöläisten työoloja on verrattu orjatyöhön.
  • Homoseksuaalisuus on Qatarissa laissa kiellettyä, ja siitä voi saada vankeustuomion.
  • Ylipäätään vähemmistöjen asema Qatarissa on todella huono.
  • Alkoholin juominen ja humalassa oleminen julkisella paikalla ovat laissa kiellettyjä.

Lisätietoa aiheesta löydät täältä.