Kylian Mbappé on tottunut loistamaan isoilla näyttämöillä.

Mbappé oli Ranskan ehdoton johtohahmo kesällä 2018, kun nuorukainen johdatti maaleillaan maansa maailmanmestaruuteen. Mbappé on napannut itselleen samanlaisen roolin meneillään olevassa MM-lopputurnauksessa. Mbappé on tehnyt jo viisi maalia ja johtaa kisojen maalipörssiä.

23-vuotias hyökkääjä teki sunnuntaisessa Puola-ottelussa maalin. Kyseessä oli Mbappén ammattilaisuran 250. maali. Saldo on suorastaan hurja, kun otetaan huomioon, että hyökkääjä on pelannut vasta 360 ammattilaisottelua.

Cristiano Ronaldo ylsi 250 tehtyyn maaliin 510. ottelussaan. Leo Messi rikkoi samaisen rajapyykin 379. ottelussaan.

Mbappé on viimeistellyt Ranskan A-maajoukkueessa 33 maalia ja on jo noussut iästään huolimatta Ranskan A-maajoukkuehistorian seitsemänneksi parhaaksi maalintekijäksi. Listan kärkinimi Olivier Giroud on tehnyt 52 maalia.

Mbappé on vain kymmenen maalin päässä PSG:n seurahistorian parhaan maalintekijän tittelistä. Pörssiä johtava Edinson Cavani viimeisteli PSG:ssä 200 maalia.

OptaJean

@OptaJean
250 - Le 2e but de Kylian Mbappé contre la Pologne dimanche était le 250e de sa carrière en pro (360e match), atteignant ce total en 150 matches de moins que Cristiano Ronaldo (510) et 19 de moins que Lionel Messi (379). Fusée.

LUE MYÖS