Kroatia voitti maanantaina Japanin miesten MM-kisojen neljännesvälierävaiheessa rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Japanille oli sattua kohtalokas virhe heti pelin alussa, kun Takehiro Tomiyasu menetti pallon omalla kulmalipullaan Ivan Perišićille. Kroatialaislaituri eteni kohti maalia ja havitteli kudillaan takanurkkaa, mutta Japanin maalivahti Shuichi Gonda venyi vedon tielle.

Avauspuolikasta oli muutama minuutti jäljellä, kun Japani siirtyi johtoon hallintajaksonsa päätteeksi. Japani liikutteli Kroatian puolustusta pelaamalla kulmapotkun lyhyenä, mutta lähetti lopulta keskityksen rangaistusalueelle. Ensimmäinen yritys ei vielä suuntautunut maalia kohti, mutta irtopallossa oli ensimmäisenä Daizen Maeda, joka tyrkkäsi pelivälineen verkkoon.

Kroatia nousi tasoihin, kun toista jaksoa oli takana vajaat kymmenen minuuttia. Dejan Lovrenin keskitys tavoitti rangaistusalueelta Perišićin, joka puski pallon yli kymmenen metrin päästä voimalla takanurkkaan.

Voittajaa ei saatu selville varsinaisen peliajan tai jatko-ottelun puitteissa, joten vuorossa oli rangaistuspotkukilpailu.

Kroatia johti kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen kahdella maalilla, kun sen maalivahti Dominik Livaković torjui kaksi ensimmäistä yritystä ja hänen joukkuekaverinsa onnistuivat omissa pilkuissaan.

Japani ilmoittautui kisaan mukaan Takuma Asanon maalilla, ja perään Kroatian Marko Livaja laukoi tolppaan.

Rangaistuspotkukilpailu oli kuitenkin ohi jo neljän kierroksen jälkeen, sillä Livaković torjui Maya Yoshidan pilkun ja Mario Pašalić latoi Kroatialle kolmannen maalin. Pilkut Kroatialle 3-1.

Kroatia kohtaa puolivälierässä Brasilian tai Etelä-Korean, jotka ottavat maanantaina yhteen kello 21.00 alkavassa ottelussa.

Kaikki MM-kisoista TÄÄLTÄ!

Qatarin MM-kisojen kritiikki

Qatarin MM-kisat ovat yksi MM-historian kiistanalaisimmista lopputurnauksista.

• Qatarin valinta MM-kisaisännäksi tapahtui laajamittaisen korruption myötä.
  • 6 500 siirtotyöläistä on kuollut Qatarissa sen jälkeen, kun kisat on maalle myönnetty.
  • Siirtotyöläisten työoloja on verrattu orjatyöhön.
  • Homoseksuaalisuus on Qatarissa laissa kiellettyä, ja siitä voi saada vankeustuomion.
  • Ylipäätään vähemmistöjen asema Qatarissa on todella huono.
  • Alkoholin juominen ja humalassa oleminen julkisella paikalla ovat laissa kiellettyjä.