Argentiina eteni tiistaina miesten MM-kisojen finaaliin kaatamalla Kroatian välierässä 3-0.

Peli lähti käyntiin Argentiinan pallonhallinnalla, mutta viiden minuutin jälkeen peliväline siirtyi selkeästi Kroatian haltuun. Ensimmäisen vartin aikana ei nähty yhtään maalintekoyritystä.

Kroatian maalivahti Dominik Livaković joutui venymään ensimmäistä kertaa toden teolla 26. minuutilla, kun hän pysäytti Enzo Fernándezin vedon, joka oli matkalla kohti oikeaa alanurkkaa.

Reilun puolen tunnin kohdalla Argentiinalle vihellettiin rangaistuspotku, kun Livaković törmäsi vastaan tullessaan Julián Álvareziin, joka oli päässyt läpiajoon. Livakovićin lisäksi tilanteesta sai keltaisen kortin myös Kroatian keskikenttäpelaaja Mateo Kovačić, joka protestoi pilkkutuomiota tuomarille. Vetovastuun otti Lionel Messi, joka tykitti pallon oikeaan ylänurkkaan.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

OptaJoe

@OptaJoe
11 – Lionel Messi has now scored 11 goals at the World Cup, the most of any Argentina player in the competition’s history. Record.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Argentiina tuplasi johtonsa nopeasta vastahyökkäyksestä. Álvarez sai pallon Messin tökkäisystä keskikentällä ja kiihdytti hurjaan spurttiin. Hän näytti jo ajautuvan liian pieneen tilaan, mutta pallo kimposi kroatialaisten kintuista kahdesti takaisin Álvarezille, joka rymisteli aina maalille asti ja tuikkasi pallon Livakovićin ohi verkkoon.

Tauolle mentäessä Argentiinalle oli kirjattu kuusi maalintekoyritystä ja Kroatialle neljä, mutta yksikään kroatialaisten yrityksistä ei ollut suuntautunut maalia kohti.

Kroatia aloitti toisen jakson väkevästi ja pyrki suoraviivaisemmin kohti Argentiinan maalia, mutta se avasi ajoittain saumoja myös Argentiinalle. Messi oli iskeä illan toisen osumansa 57. minuutilla, kun hän pääsi vetämään rangaistusalueella, mutta vaikeasta asennosta lähtenyt kuti pysähtyi Livakovićin käsiin.

Ottelua oli takana 68 minuuttia, kun Argentiina osui lopulta kolmannen kerran. Kroatian toppari Joško Gvardiol yritti parhaansa mukaan pitää Messin kurissa, mutta Argentiinan kapteeni pyörähti hänestä väkisin ohi ja tarjoili maalin edustalle syötön Álvarezille, joka viimeisteli lähietäisyydeltä.

Argentiina kohtaa loppuottelussa joko Ranskan tai Marokon, jotka ovat vastakkain toisessa välierässä keskiviikkona.

Kaikki MM-kisoista TÄÄLTÄ!

Qatarin MM-kisojen kritiikki

Qatarin MM-kisat ovat yksi MM-historian kiistanalaisimmista lopputurnauksista.

• Qatarin valinta MM-kisaisännäksi tapahtui laajamittaisen korruption myötä.
  • 6 500 siirtotyöläistä on kuollut Qatarissa sen jälkeen, kun kisat on maalle myönnetty.
  • Siirtotyöläisten työoloja on verrattu orjatyöhön.
  • Homoseksuaalisuus on Qatarissa laissa kiellettyä, ja siitä voi saada vankeustuomion.
  • Ylipäätään vähemmistöjen asema Qatarissa on todella huono.
  • Alkoholin juominen ja humalassa oleminen julkisella paikalla ovat laissa kiellettyjä.