Uruguayn tie MM-lopputurnauksessa nousi pystyyn jo lohkovaiheessa. Uruguay jäi lohkossaan kolmanneksi ja siten ulos pudotuspelivaiheesta.

Se oli luonnollisesti valtava pettymys Uruguaylle, sillä sen lopullisen uudelleenrakennusprojektin on määrä käynnistyä pian. Luis Suárezin, Edinson Cavanin ja Diego Godínin kaltaisten luottopelaajien on määrä jättää maajoukkue taakseen tuota pikaa. Kolmikko pelasi tiettävästi viimeisessä arvoturnauksessaan.

Uruguay voitti lohkovaiheen päätösottelussaan Ghanan 2-0, mutta se ei riittänyt jatkopaikkaan. Uruguayn olisi pitänyt tehdä yksi maali enemmän päästäkseen jatkoon. Uruguaylaiset pettyivät pahemman kerran ottelun tuomaritoimintaan. Muun muassa lisäajalla Edinson Cavaniin kohdistuneesta rikkeestä ei vihelletty rangaistuspotkua.

Ottelun jälkeen muun muassa Cavani ja Josema Giménez menettivät malttinsa ja voivat saada pitkät pelikiellot. Cavani rikkoi VAR-näytön ja Giménez löi kyynärpäällään FIFA:n edustajaa takaraivoon. Lue Giménezin tapauksesta lisää täältä.

Marcan saamien tietojen mukaan Uruguayn jalkapalloliitto pelkää, että FIFA antaa pelaajille pitkät pelikiellot. Luis Suárez sai kesällä 2014 puremiskohun seurauksena neljän kuukauden mittaisen pelikiellon. Liitto pelkää, että Giménez ja Cavani kohtaisivat samanlaisen kohtalon.

Lehti kertoo Uruguayn jalkapalloliiton tuntevan, että FIFA kohtelee heitä muutenkin epäreilusti ja on ottanut Uruguayn ajojahdin kohteeksi.

LUE MYÖS