Ranska eteni sunnuntaina MM-lopputurnauksen puolivälierävaiheeseen voitettuaan Puolan 3-1.

Ranskan avauskokoonpanossa pelannut Jules Koundé pelasi käytännössä koko avausjakson kultaketju kaulassaan. Ottelun tuomarit huomasivat sen vasta muutama minuutti ennen taukoa, jolloin Koundén oli riisuttava ketjunsa ja annettava se taustajoukoille.

Ranskan A-maajoukkueen päävalmentaja Didier Deschamps oli pettynyt pelaajansa ratkaisuun pelata kultaketjun kanssa.

– Tuollaisten esineiden kanssa pelaaminen ei ole sallittua. Pelaajat eivät voi pitää rannerenkaita, kaulakoruja tai kelloja. En tiedä, mitä hänen kultaketjussaan lukee. Tiedän Koundén olevan hieman taikauskoinen. Hän pitää sitä harjoituksissakin. En tiedä sen merkitystä.

– Sanoin Koundélle hänen olleen onnekas, etten ollut hänen vierellään silloin. Tuomari oli jo ilmoittanut meille, että Koundé joutuu ottamaan sen pois sitten, kun peli on seuraavan kerran pysähtynyt. Eivät pelaajat voi aloittaa otteluita aurinkolaseillakaan. Se ei ole sallittua. Oletin Koundén ottaneen sen pois ennen ottelua, mutta niin ei näköjään tapahtunutkaan. Tämä on meidän mokamme.

Ranska kohtaa MM-puolivälierissä Englannin lauantaina.

LUE MYÖS