Saksan MM-kisaurakka päättyi valtavaan pettymykseen, kun se jäi alkulohkonsa kolmanneksi ja siten ulos pudotuspeleistä.

Kyseessä oli jo toinen kerta peräkkäin, kun Saksa ei edennyt MM-kisoissa pudotuspelivaiheeseen. Sama tapahtui myös Venäjän MM-kisoissa kesällä 2018.

Surkea kisamenestys on aiheuttanut konkreettisia toimia myös Saksan jalkapalloliitossa.

Saksan A-maajoukkueen tekninen johtaja Oliver Bierhoff erosi tehtävästään maanantaina. Bierhoff ehti työskennellä pestissään vajaan viiden vuoden ajan. Kokonaisuudessaan Bierhoff työskenteli Saksan jalkapalloliitossa 18 vuoden ajan. Entinen hyökkääjä edusti pelaajaurallaan Saksaa 70 A-maaottelussa.

– Jotkut päätökset, joista olimme vakuuttuneita, eivät lopulta olleet oikeita. Kukaan ei ole siitä minua pettyneempi. Tiedostan vastuuni, Bierhoff totesi Saksan jalkapalloliiton julkaisemassa tiedotteessa.

Saksan jalkapalloliiton johtajat tapaavat keskiviikkona maajoukkueen päävalmentajana työskentelevän Hans-Dieter Flickin. Osapuolet analysoivat Saksan MM-kisaurakan. Saksalaismedian mukaan on hyvin mahdollista, ettei Bierhoff jää ainoaksi työpaikkansa menettäväksi maajoukkueen jäseneksi.

LUE MYÖS