Huuhkajat hävisi torstaina EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussaan Tanskalle Kööpenhaminassa 1-3.

Peli alkoi Tanskan hienoisella hallinnalla, ja kotijoukkue siirtyi johtoon 21. minuutilla. Alexander Bah karkasi Richard Jenseniltä oikealla laidalla ja lähetti nappikeskityksen Rasmus Højlundille, joka ohjasi pelivälineen sisään maalin edustalta.

Tanska oli siirtyä avausjakson lopussa tuurin avittamana kahden maalin johtoon, kun pallo kimposi Suomen pelaajasta kohti omaa maalia, mutta Lukas Hradecky venyi näyttävään torjuntaan.

Huuhkajat sai luotua ensimmäisellä puoliskolla joitain potentiaalisia hyökkäyksiä, mutta viimeiset ratkaisut ontuivat usein pahasti.

Jälkimmäistä jaksoa oli takana seitsemän minuuttia, kun Suomi nousi tasoihin. Joel Pohjanpalo nakkasi päällään Hradeckyn pitkän avauksen Teemu Pukille, joka petasi loistopaikan Oliver Antmanille, eikä nuorukainen erehtynyt. Tarkka sijoitus oikeaan alakulmaan ja 1-1-lukemat taululle.

Toisen puoliajan edetessä Hradecky joutui venymään Suomen maalilla pariinkin maailmanluokan pysäytykseen. Kaikkiaan Suomen kipparille kirjattiin ottelussa peräti seitsemän torjuntaa.

Hradecky oli kuitenkin voimaton, kun Tanska iski voittomaalinsa 82. minuutilla kulmapotkusta. Jonas Wind puski kulmapotkutilanteessa pelivälineen maalin poikki Højlundille, joka kampesi tiensä pallolle ja viimeisteli toistamiseen lähietäisyydeltä.

Lisäajalla Højlund iski vielä kerran ja sai siten hattutemppunsa täyteen.

20-vuotias Højlund on ollut tällä kaudella kovassa vireessä myös seurajoukkueessaan, italialaisessa Atalantassa, jolle hän on iskenyt 25 ottelussa kahdeksan maalia.

Huuhkajat on torstain tulosten myötä EM-karsintalohkossaan viidentenä. Seuraavassa karsintapelissään Suomi kohtaa ensi sunnuntaina Pohjois-Irlannin vieraissa.