Juan Román Riquelme pelasi Euroopan kentillä 2000-luvun alussa.

Riquelme tuli tunnetuksi etenkin vuosistaan Villarrealin paidassa. Riquelme edusti Villarrealia vuodet 2003-07. Riquelme siirtyi Villarrealista takaisin Boca Juniorsiin tammikuussa 2008. 

Riquelmen ura Euroopan kentillä jäi lopulta varsin lyhyeksi, sillä Argentiinan A-maajoukkueessaki yli 50 ottelua pelannut pallotaituri palasi kotimaahansa vain 29-vuotiaana.

Villarrealissa loistavia kausia takavuosina pelannut Riquelme työskentelee nykyään Boca Juniorsin varapuheenjohtajana.

Riquelme kertoi El Loco y el Cuerdon haastattelussa, miksi hylkäsi Manchester Unitedin tarjouksen. Villarreal eteni Mestarien liigan välieriin keväällä 2006. Sir Alex Ferguson matkusti Lontooseen tavatakseen Riquelmen ennen Arsenalin ja Villarrealin välistä välieräottelua.

– Ferguson halusi hankkia minut Manchester Unitediin, mutta päätin jäädä Villarrealiin. Pelasimme Mestarien liigan välieräottelun Arsenalia vastaan Lontoossa. Ferguson oli hotellissani. Hän puhui Villarrealin puheenjohtajan ja agenttini kanssa. Hän oli tullut sinne asti hankkiakseen minut.

– Heidän välinen tapaaminen oli ohitse ja agenttini sanoi, että Ferguson haluaisi tervehtiä minua. Olin menossa moikkaamaan Fergusonia, kun Villarrealin puheenjohtaja ilmoitti, että Ferguson aikoisi hankkia minut. Tiedustelin, mitä puheenjohtaja oli siitä mieltä ja hän sanoi myyvänsä vaikka seuran harjoituskeskuksen, kotistadionin tai mitä tahansa, mutta ei minua.

– Pyysin agenttiani sanomaan Fergusonille, etten tulisi koskaan unohtamaan tapaamistamme, mutta jos puheenjohtaja ei halua myydä minua, jään Villarrealiin.