Itävalta voitti Puolan perjantaina 3-1 miesten EM-kisojen toisessa lohkopelissään.

Peliä oli takana vajaat kymmenen minuuttia, kun Itävalta siirtyi johtoon. Phillipp Mwenen keskitys löysi etualueelta Gernot Traunerin, joka puski pallon voimalla verkkoon.

Puola tuli tasoihin puolen tunnin kohdalla. Itävalta ei millään saanut purettua palloa rangaistusalueeltaan ja lopuksi Krzysztof Piątek latasi kuulan sisään.

Tunnin täyttyessä Puola vaihtoi kentälle kapteeninsa Robert Lewandowskin, joka joutui jättämään joukkueen avauspelin väliin loukkaantumisen takia. Tähtihyökkääjästä ei ollut kuitenkaan suurta hyötyä. Hänen tilastoihinsa jäi ainoastaan keltainen kortti kyynärpään käytöstä.

Itävalta palasi johtoon 66. minuutilla. Marko Arnautović päästi nerokkaasti Alexander Prassin syötön längeistään ja pallo tuli Christoph Baumgartnerille, joka pääsi etenemään maalintekoon.

Ottelua oli noin vartti jäljellä, kun Itävallalle vihellettiin pilkku. Marcel Sabitzer pääsi läpiajoon ja lähti ohittamaan maalivahti Wojciech Szczęsnyä, joka kaatoi hänet. Vetovastuun otti Arnautović, joka tykitti pallon varmasti verkkoon.

Itävallalla on kahden pelin jälkeen kolme pistettä ja Puolan pistetili on yhä avaamatta. D-lohkon muut joukkueet Ranska ja Hollanti kohtaavat toisessa lohkopelissään vielä perjantaina kello 22 alkavassa ottelussa.

D-lohkon sarjataulukko
#JoukkueOVTHMP
1Itävalta AUT32016-46
2Ranska FRA31202-15
3Hollanti NED31114-44
4Puola POL30123-61

LUE MYÖS