Suomen Palloliiton (SPL) liittohallitus ja Veikkausliigan liigahallitus ovat hyväksyneet liigalisenssimääräykset kaudelle 2012. Liigalisenssimääräyksiä on selkiytetty muun muassa erottamalla niistä UEFA-lisenssiä koskeva osuus erilliseksi kokonaisuudeksi.

Myös UEFA-lisenssiä koskeva päätöksentekoprosessi erotetaan liigalisenssiprosessista. Tarkoituksena on saada liigalisenssimääräykset ja –prosessi palvelemaan korostetusti kansallista huippujalkapalloa.

Liigalisenssimenettelyä on päättyneen kauden aikatauluongelmien välttämiseksi kehitetty niin, että mahdollinen valitus lisenssikomitean päätöksestä käsitellään suoraan Urheilun Oikeusturvalautakunnassa. Näin ollen SPL:n lisenssivalituslautakunta poistuu käytöstä päätöksenteossa. Mahdollinen valitusprosessi on uusien määräysten mukaan saatava käsiteltyä 31. tammikuuta mennessä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että liigalisenssikomitean pitää tehdä päätöksensä joulukuun puoliväliin mennessä. Seurojen tulee toimittaa liigalisenssin saamiseksi vaadittavat asiakirjat komitealle 15. marraskuuta mennessä.

Liigalisenssi- ja UEFA-seuralisenssikomitea koostuvat kolmesta juristista ja kolmesta talousammattilaisesta. Yksikään komitean jäsen ei ole aktiivisesti mukana Palloliiton, Veikkausliigan tai pääsarjaseurojen toiminnassa. Uusien määräysten mukaan liigalisenssikomitean tekemät päätökset ja niiden perustelut ovat kokonaisuudessaan julkisia.

SPL:n liigalisenssi- ja UEFAseuralisenssikomitean kokoonpano:
Jukka Ala-Mello – varajäsen Markku Lehtola
Petri Heikkinen – varajäsen Kari Uotila
Johan Kronberg – varajäsen Jarmo Kivikunnas
Antti Heinola – varajäsen Risto Leiviskä
Juha Laitinen – varajäsen Mika Eskola
Jan Walden – varajäsen Jari Kurittu

//