Real Sociedadin presidentin Jokin Aperribayn hermot paloivat täydellisesti keskiviikon ottelussa Real Madridia vastaan.

Kotijoukkue Real Madrid sai ottelun avausjaksolla peräti kaksi rangaistuspotkua. Toisesta portugalilaistähti Cristiano Ronaldo rankaisi, ensimmäisessä hän epäonnistui. Los Blancos voitti ottelun lopulta lukemin 3-1.

Ottelun erotuomarina toimineen Jose Luis Gonzales Gonzalesin otteluraportin mukaan Real Sociedadin presidentti Aperribay käveli puoliajalla erotuomarien pukukoppiin ja lausui seuraavat sanat agressiiviseen sävyyn:

– Tämä on häpeällistä. Olet tullut tänne ryöstämään meidät. Teen valituksen poliisille, Aperribay sanoi Daily Mailin mukaan.

Aperribay protestoi rangaistuspotkuja, sillä hän ei nähnyt kummassakaan tapahtuneen rikettä. Ensimmäisessä vihellyksessä Karim Benzema vaikutti sukeltavan, toisessa tilanteessa pallo osui Gonzalesin mielestä Carlos Martinezin käteen.

Sociedad ei ole ensimmäinen seura, joka valittaa Real Madridin saamasta erityiskohtelusta tällä kaudella. Rayo Vallecano protestoi jälkeenpäin kovaan ääneen ennen joulua pelattua ottelua, kun kaksi joukkueen pelaajaa joutui ulosajetuksi ensimmäisellä jaksolla. Vallecanon päävalmentaja Paco Jemez sanoi silloin tuomioiden olevan ”häpeä espanjalaiselle jalkapalloilulle”.

Vielä toistaiseksi ei ole tietoa, millaiset seuraamukset Aperribayn uhkaustoimilla on.