Venäläissivusto Championat otti yhteyttä kansainväliseen jalkapalloliittoon, FIFA:an, selvittääkseen Mail on Sundayn julkaiseman artikkelin aiheuttamaa kohua.

Englantilaislehti Mail on Sundayn artikkelin mukaan FIFA tutkii, syyllistyikö Venäjän joukkue dopingin käyttöön vuoden 2014 maailmanmestaruusturnauksessa. Artikkelin mukaan koko Venäjän 23-henkinen joukkue on mukana maailman antidopingtoimisto WADA:n McLaren-raportissa, jossa on yli 1000 henkilön lista urheilijoista, joilla saattaa olla yhteys kielletyihin aineisiin.

FIFA kertoi Championatille jatkavansa WADA:n kanssa tutkintaa McLarenin dopingraportin pohjalta, mutta ei kommentoinut yksittäisiin pelaajiin liittyviä asioita, koska tutkinta on kesken.

Kansainvälinen jalkapalloliitto kertoi, että kaikkien jalkapallon vuoden 2014 MM-turnauksessa suoritettujen dopingtestien tulokset olivat negatiivisia – Venäjän joukkue mukaan luettuna. FIFA oli itse vastuussa testeistä, ja kaikki näytteet toimitettiin WADA:n laboratorioon Sveitsin Lausanneen. Sama käytäntö on voimassa myös tällä hetkellä pelattavassa MM-esiturnauksessa, Confederations Cupissa.

Kaikki Confederations Cupissa annetut dopingnäytteet ovat olleet negatiivisia.