Kilpailijan seurapomo eväisi RB Leipzigilta lisenssin: ”Katsotaan, pääsenkö seuran jäseneksi”

© Kuva: Getty Images
Maanantaina Crystal Palace - Brighton! Lue vihje ja lunasta mojova talletusbonus!

Bundesliigassa sijalla 8 majailevan FC Augsburgin puheenjohtaja Klaus Hofmann käytti maanantaisessa seuran vuosikokouksessa kovaa äänenpainoa viime kauden kakkosta RB Leipzigia kohtaan. Energiajuomajätti Red Bullin rahoittama RB Leipzig on ollut viime vuosina epäilemättä Saksan halveksituimpia seuroja, eikä Hofmannkaan kainostele mielipiteidensä julki tuomista.

– Leipzigin kaltaiselle rakenteelle ei saa antaa liigalisenssiä, Hofmann sanoi kokouksessa Kickerin mukaan.

– Minä uskon, että Leipzig ei täytä (Saksan jalkapalloliitto) DFB:n seuroille määrittelemiä perusedellytyksiä.

Hofmann viittasi puheessaan Leipzigin omalaatuiseen jäsenrekisteriin, joka ei ole kaikille avoin. Saksassa on käytössä niin sanottu ”50+1 -sääntö”, joka takaa, että jokaisesta seurasta yli 50 prosentin täytyy olla äänioikeutettujen seuran jäsenten omistuksessa. Tällä halutaan varmistaa, että seurat eivät päätyisi suuryhtiöiden tai upporikkaiden ”kummisetien” leikkikaluksi.

RB Leipzig kuitenkin hylkää sille lähetetyt jäsenhakemukset ja sen poikkeuksellisen pienestä jäsenluvusta valtaosa on Red Bullin työntekijöitä. Jäsenmaksu on myös huomattavan kallis muihin seuroihin verrattuna.

– Juristisesta näkökulmasta RB Leipzig voi ollakin seura. Se ei kuitenkaan täytä perusvaatimuksia, Hofmann jatkoi.

– Leipzigilla on 17 jäsentä, ja muuten kukaan ei pääse jäseneksi. Vaan minäpä haluan. Kokeillaanpa siis seuraavina kuukausina, onnistuuko se. Miksi en pääsisi jäseneksi, jos seura todella täyttää DFB:n ehdot?

Hofmann kritisoi Leipzigia myös syyskuussa, kun Augsburg kukisti tällä kaudella Mestarien liigaa pelaavan Leipzigin 1-0.

– Olen varma, että herra (Oliver) Mintzlaff (toim. huom. RB Leipzigin toimitusjohtaja) lähettää viestintäosastonsa taas kimppuuni. Mutta en minäkään pidä hänestä.

– Augsburgissa ei jatkossakaan tulla kättelemään häntä, Hofmann lupasi.

Vuosikokouksen osallistujilta Hofmannin jyrinä sai ihastuneen vastaanoton. Puheensa päätteeksi puheenjohtaja antoi vielä Leipzigin urheilulliselle saavutuksille tunnustuksensa.

– Älkää ymmärtäkö minua väärin. Leipzig pelaa hienoa jalkapalloa. Todella monet seurat tuhlaavat suuria summia rahaa ja pärjäävät paljon huonommin. Se on pakko myöntää. Säännöt ovat kuitenkin samat kaikille.

Maanantaina Crystal Palace - Brighton! Lue vihje ja lunasta mojova talletusbonus!