PSG osoittamassa syntipukilleen ovea – löytyykö korvaaja Bundesliigasta?

© Kuva: Getty Images

Ligue 1:tä mielin määrin dominoivaa Paris Saint-Germainia ei varsinaisesti tunneta lukuisista omista kasvateista. Yksi harvoista sellaisista on 15-vuotiaana seurassa aloittanut Adrién Rabiot ja toinen 10-vuotiaana seuraan liittynyt Presnel Kimpembe. Kumpikin saattaa olla kuitenkin vaihtamassa kesällä maisemaa.

Rabiot’n lähtö on käytännössä varmaa, sillä hän ei ole pelannut kevätkauden aikana lainkaan sopimuskiistan takia. Transfermarktin tietojen mukaan ovea ollaan kuitenkin osoittamassa myös 23-vuotiaalle topparille Kimpembelle, josta on tullut PSG:n epäonnistumisten symboli. Tiettävästi PSG-johto keskustelee ensi viikonloppuna syntipukkinsa jatkosta seurassa.

Kimpembe teki PSG:lle maalin Mestarien liigan neljännesvälierien vierasottelussa Manchester Unitedia vastaan. Paremmin hänet muistetaan kuitenkin otteluparin toisesta osasta. Pallo osui pelin loppuhetkillä Kimpemben käteen, ja pallo vietiin VAR-tarkistuksen jälkeen pilkulle. Manchester United ei 11 metristä epäonnistunut, ja PSG:n unelma Mestarien liiga -menestyksestä oli jälleen luhistunut.

Kimpemben syntitaakkaa kasvatti vielä Ranskan Cupin finaalissa tehty oma maali. Ottelu meni 2-2 -tilanteessa jatkoajalle ja rankkareihin, joissa haastaja Rennes oli lopulta parempi.

Ranskalaisen RMC:n mukaan Kimpemben asemalle joukkueessa ei tehnyt hyvää sekään, että hän asettui Ligue 1:n 34. kierroksen Montpellier-ottelussa valmentaja Thomas Tuchelia vastaan. Kimpembe puolusti nuoria joukkuekavereitaan avoimesti Tuchelin kritiikiltä puoliajalla pukukopissa, eikä tämä tiettävästi Tuchelia miellyttänyt.

Mikäli Kimpembe todella siirtolistalle päätyy, ehdottavat Transfermarkt ja Sky tämän korvaajaksi Borussia Dortmundissa erinomaisen kauden pelannutta Abdou Dialloa. Ranskalaistoppari on pelannut Ligue 1:ssa aiemmin Monacon riveissä, ja Dortmundiin hän siirtyi viime kesänä Mainzista 28 miljoonan euron siirtosummalla. PSG:n kerrotaan jo tiedustelleen Dortmundilta Diallon saatavuutta, joskaan konkreettisiin neuvotteluihin asti ei ole vielä päästy.

France Football on maininnut aiemmin PSG:n potentiaalisena topparivahvistuksena myös Eintracht Frankfurtin Evan N’Dickan. Jotta vahvistuksia päästään ostamaan, on PSG:n kuitenkin ensin myytävä pelaajia, sillä se on Financial Fair Play -asioissa taatusti suurennuslasin alla.

Mahdollisina lähtijöinä pidetään puolustajista Kimpemben ohella Layvin Kurzawaa ja Thomas Meunieria, sekä keskikenttäpelaajista Christopher Nkunkua ja Julian Draxleria. Heistä toivotaan saatavan noin 90 miljoonaa euroa siirtokorvauksia. Mikäli myös konkarihyökkääjä Edinson Cavani vaihtaa maisemaa, kasvaa summa tuntuvasti.


Inter – HIFK | HIFK pulassa! ⭐️⭐️⭐️⭐️