Veikkausliigasta viime syksynä pudonnut KPV on ollut viime viikkoina otsikoissa enemmän muun kuin urheilullisen menestyksensä johdosta. Kokkolalaisjoukkue lähti Ykkösen kauteen ennakkosuosikkina, mutta kehno pistesaldo johti siihen, että päävalmentaja Jani Uotiselle annettiin lauantaina kenkää.

Todellinen pommi putosi sitten maanantaina, kun KPV tiedotti nimittäneensä Uotisen seuraajaksi ristiriitaisena persoonana pidetyn Miika Juntusen. Juntunen sai keskiviikkona lentävän lähdön KPV-uralleen, kun hänen valmentamansa joukkue kaatoi koutsin debyytissä sarjajumbo SJK Akatemian 4-0.

42-vuotias Jani Uotinen teki kausilla 2018-2019 erinomaista tulosta SJK Akatemian valmentajana Kakkosessa. Hän sai kesken viime kauden pestin KPV:hen ja oli loppusyksystä lähellä pitää joukkueen Veikkausliigassa. Noutaja kuitenkin tuli karsintojen kautta. Kun uuden kauden ensimmäiset viisi peliä toivat vain viisi pistettä, oli hiekka Uotisen tiimalasissa valunut loppuun.

Nyt Ilta-Sanomat kirjoittaa, että Uotisen kohtalo oli sinetöity jo ennen lauantaista Pohjanmaan derbyä, jonka KPV hävisi VPS:lle 1-4. Valmentajalle itselleen ei kuitenkaan ennen peliä tehdystä päätöksestä kerrottu. Voitto VPS:stäkään olisi tuskin Uotista pelastanut.

Kun loppuvihellys soi, ryntäsi KPV:n rahoittaja Matti Laitinen katsomosta välittömästi kentälle ja antoi Uotiselle tylysti potkut. Valmentaja ja joukkue eivät ehtineet edes pukukoppikäytävälle, ennen kuin Laitinen ilmoitti asiasta Uotiselle. Tiedon ovat vahvistaneet Ilta-Sanomille ”useat eri lähteet”.

Uotinen sai kuitenkin vielä hyvästellä joukkueen ja piti normaaliin tapaan lehdistötilaisuuden. Matkan Vaasasta Kokkolaan hän teki vielä joukkueen bussissa.

VPS-KPV -ottelussa oli paikan päällä myös Miika Juntunen. Juntunen kiistää seuranneensa ottelua Matti Laitisen seurassa tai neuvotelleensa valmennuspestistä ennen Uotisen potkuja. Yhteyttä miehet pitivät kuitenkin jo viikkoa ennen VPS-matsia.

– Olin ottelussa yksityishenkilönä, Juntunen toteaa.

– Minun tapani on aina ollut tehdä paljon töitä. Minulla oli neuvottelut käynnissä yhden toisenkin seuran kuin KPV:n kanssa. Olin seuraamassa VPS-ottelua katsomassa, miten KPV pelaa siltä varalta, jos jotain tapahtuu. Ei mistään puhuttu etukäteen.

[readmore from=KPV]

– Mutta näkihän sen peliesityksestä, että jotain on KPV:ssä vialla. Valmentaja sai potkut kolme minuuttia ottelun jälkeen.

IS:n toimittaja Janne Oivion mukaan myös valmentajan pojan Matias Juntusen siirto KPV:hen on lähellä. 28-vuotias Matias Juntunen on tehnyt Kakkosen OLS:ssa seitsemässä ottelussa kolme maalia. Hän on pelannut isänsä Miika Juntusen aiemmin valmentamassa OLS:ssa jo monta kautta. Kaikkiaan Matias Juntusella on pelattuna 135 ottelua Ykkösessä.

Janne Oivio (@janneoivio.bsky.social)

@JanneOivio
Sanomattakin tietysti selvää, että Matias Juntunen liittyy ennen pitkää KPV:n riveihin. Juntunen on jo hyvästellyt pelikaverinsa OLSissa.

Janne Oivio (@janneoivio.bsky.social)

@JanneOivio
Kokkolassa sattuu ja tapahtuu. Tarina siitä, miten Jani Uotinen sai tylyt potkut KPV:stä ja Miika Juntunen nousi hänen paikalleen. #ykkönen #kpv is.fi/jalkapallo/art…