Huuhkajat lähti tavoittelemaan keskiviikkona voittoa Walesista ja nousua Nations Leaguen A-tasolle. Lohkovoitto jäi lopulta kuitenkin haaveeksi, kun lähes koko pelin miesylivoimalla pelannut Wales oli parempi maalein 3-1.

Walesin päävalmentaja Ryan Giggs oli rikostutkintansa vuoksi sivussa marraskuun maaotteluita, mutta soitti häntä tuuranneelle apulaisvalmentajalle Robert Pagelle heti pelin päätyttyä. Page kertoi lehdistölle, kuinka ylpeä valmentajakaksikko oli tasonsa koko syksyn aikana korkeana pitäneestä Walesin joukkueesta.

Vuoden 2016 EM-finalisti ja FIFA-rankingin sijalla 18 oleva Wales on Nations League -menestyksen suoman ”varapatruunansa” ansiosta nyt käytännössä kahden voiton päässä paikasta vuoden 2022 MM-turnaukseen. Wales on pelannut toistaiseksi MM-kisoissa vain kerran, vuonna 1958.

– Olen erittäin ylpeä pelaajaryhmästä, kuten Ryankin on, Page sanoi pelin jälkeen BBC:n mukaan.

– Ryan kehui sitä, kuinka hyvin pelaajat hoitivat homman ja marraskuun maaottelulieirin. Hän on ylpeä joukkueen sinnikkyydestä ja tavasta, jolla se voitti lohkon.

Vaikka lohkovoitto tuokin Walesille mukavan rahapalkinnon sekä kuusi kovaa peliä maanosan parhaiden jalkapallomaiden seurassa A-liigassa, Pagea lämmitti erityisesti se, että lohkovoitto toi MM-kisat heti piirun verran lähemmäs.

– Emme suhtautuneet tähän kilpailuun kevyesti. Tavoittelimme voittoa jokaisesta ottelusta ja tiesimme, millaisen palkinnon siitä saisi.

[readmore from=Wales]

– Olen niin iloinen siitä, että pelaajat ylsivät tavoitteeseen. Voimme saada playoff-paikan MM-karsintoihin, ja se on mahtava saavutus. ”Baleo” (Gareth Bale), Chris Gunter, Ben Davies ennen lähtöään (toim. huom. pelikiellossa Suomea vastaan), ”Wardy” (Danny Ward) ja kokeneet pelaajat ovat olleet loistavia.

– He eivät sallineet tason pudota. Aloitimme tämän yhdessä ja päätimme sen yhdessä. Olen ylpeä siitä, että seisoin tänään heidän kanssaan rinta rinnan ja hoidimme homman, Page hehkutti.

Wales on pelannut nyt kilpailullisissa otteluissa 11 peliä peräkkäin ilman tappioita. Tappioton putki on maan historian pisin.

LUE MYÖS: