”Olisin toivonut, että se olisi napsahtanut vaikka omaan lärviin” – Jesse Joronen suoriutui hienosti uransa isoimmista maajoukkuepeleistä

© Kuva: Juha Tamminen

Maalivahti Jesse Joronen pelasi seurajoukkueessaan Bresciassa maaliskuussa viisi ottelua, ja päästi niissä vain yhden maalin. Neljän nollapelin putki Serie B:ssä oli miehen ammattilaisuran pisin, ja antoi hyvää osviittaa siitä, että Huuhkajat sai riveihinsä ensiluokkaisen korvaajan, kun ykkösvahti Lukas Hradecky oli toipumassa akillesjännevammastaan.

Joronen oli pelannut ennen tätä kuuta maajoukkueessa vain kaksi kilpailullista ottelua, yhden EM-karsinnoissa ja yhden Nations Leaguessa. Nuo ottelut olivat kuitenkin käytännössä merkityksettömiä. Nollapelejä hän ei uransa ensimmäisissä MM-karsintapeleissä pelannut, mutta suoriutui yhteensä kolmesta takaiskumaalista huolimatta silti erinomaisesti. Bosnia-Hertsegovinaa vastaan 28-vuotiaalle Joroselle kirjattiin kuusi, ja Ukrainaa vastaan kolme torjuntaa.

– Koko ajan piti olla mukana pelissä ja valmiina puolustamaan linjan takana olevaa aluetta. Kovin paljoa tilanteita ei tullut, ja ne mitä tuli, hoidettiin. Totta kai siitä Ukrainan maalista olisin toivonut, että se olisi napsahtanut vaikka omaan lärviin se pallo, Joronen heitti Huuhkajien Twitter-tilillä julkaistussa haastattelussa.

– Kokonaisuudessaan voi olla kuitenkin ihan tyytyväinen vieraspisteeseen Ukrainassa.

Joronen oli sitä mieltä, että Suomi toteutti pelisuunnitelmaansa hyvin.

– Matsi oli sellainen, mitä pystyi ennakkoon odottamaankin. Me oltiin scoutattu Ukraina tosi hyvin ja tiedettiin heidän vahvuutensa. Pyrittiin eliminoimaan niitä ja pitämään samalla myös itse palloa, etsien välejä niiden systeemistä ja iskemällä vastaan, maalivahti analysoi.

Kaikki Suomen ottelut ovat nähtävissä Elisa Viihde Viaplaysta, V Sport Jalkapallo -kanavalta sekä ilmaiseksi Viafreesta.

LUE MYÖS:

Tulikuuma Teemu Pukki osui jälleen! Huuhkajat nousi Ukrainassa tappioasemasta hyvin arvokkaaseen tasapeliin

V Sport: Huuhkajien sankari Teemu Pukki todella kriittisenä hienosta tuloksesta huolimatta: ”Ei voida olla tyytyväisiä”

V Sport: Ukrainan ryhmitys yllätti Markku Kanervan: ”Ennakoimme heidän palaavan siihen..”

V Sport: Huuhkajia kipparoineelle Paulus Arajuurelle jäi jossiteltavaa: ”Niistä olisi pitänyt tehdä”

Huuhkajien joukkueeseen yksi uusi mies keskiviikon Sveitsi-otteluun

Kovassa, mutta harvalukuisessa seurassa – tämä lista kertoo, kuinka harvinaiseen suoritukseen Huuhkajat Ukrainassa venyi

Ukrainan valmentaja Andriy Shevchenko harmitteli lopun väsähtämistä – ”Suomi oli riippuvainen erikoistilanteista”

Mika Kottilalta tyhjentävä analyysi Huuhkajista V Sportin studiossa – Pasi Rautiaiselta varoitus: ”Kundit tietävät sen”

Näin Jari Tervo reagoi Ukraina-tasapeliin Twitterissä – Timo Furuholm nukahti kesken pelin: ”Jaahas”

Huuhkajien arvosanat Ukrainaa vastaan: Suomella on nyt aito maailmantähti – keskikentällä Tim Sparvin saappaat täyttymässä


PÄIVÄN VIHJE: CHELSEA – ARSENA

Onko Arsenal paikallistaistelussa helppo pala huippuvireiselle Chelsealle?