”Se on myytti” – Cristiano Ronaldo hyvästeli EM-areenat hyytävän jäisellä vapaapotkutilastolla

© Kuva: Getty Images

Mestaruutta puolustanut Portugali putosi tämänvuotisista EM-kisoista sunnuntai-iltana, kun se hävisi Belgialle neljännesvälierissä 0-1. Se merkitsi samalla sitä, että Cristiano Ronaldon maalimääräksi näissä kisoissa jää viisi maalia.

”CR7” johtaa edelleen EM-kisojen maalitilastoa. Neljässä maalissa on Tshekin Patrik Schick, ja kolmessa neljä pelaajaa: Ruotsin Emil Forsberg, Puolan Robert Lewandowski, Belgian Romelu Lukaku ja Hollannin Georginio Wijnaldum. Heistä Lewandowskin ja Wijnaldumin turnaus on jo päättynyt. Cristiano Ronaldolla on edelleen siis kelpo mahdollisuus kisojen maalikuninkuuden voittamiseen.

36-vuotias viisinkertainen Ballon d’Or -voittaja nousi näissä kisoissa EM-kisahistorian parhaaksi maalintekijäksi, MM- ja EM-kisojen yhteenlasketusti parhaaksi maalintekijäksi ja kaikkien aikojen maaottelumaalitilaston jaetulla ykköspaikalle Iranin Ali Daein kanssa (lue ennätyksistä lisää täältä). Syytä juhlaan siis riitti, vaikka joukkueen taival päättyikin kaksi viikkoa ennen kisojen loppua.

Cristiano Ronaldo teki viidestä maalistaan kolme rangaistuspotkuista, mutta vapaapotkuista hän ei onnistunut kertaakaan, useista yrityksistä huolimatta. Hän pelasi EM-kisoissa nyt viidennen kerran, mutta verkko ei ole heilunut Cristiano Ronaldon vapaapotkuista kertaakaan, vaikka yrityksiä on takana 28. Kun mukaan lasketaan MM-turnaukset, on Cristiano Ronaldo tehnyt suorista vapaapotkuista yhden maalin 51 yrityksellä.

Portugali laukoi ottelussa Belgiaa vastaan peräti 23 kertaa, mutta ei saanut palloa maaliin. Kyseessä on koko turnauksen suurin laukaisumäärä joukkueelle ilman maalia.

Cristiano Ronaldokin pääsi pari kertaa vapaapotkuaan kokeilemaan. Yhden pysäytti Belgian maalivahti Thibaut Courtois suhteellisen pienellä vaivalla, ja toisen Portugalin kapteeni täräytti päin muuria. Ottelua ITV:lle kommentoinut englantilaislegenda Ian Wright lyttäsikin Cristiano Ronaldon vapaapotkuosaamisen myytiksi ottelun puoliajalla.

– Kuinka usein Ronaldo itse asiassa osuu vapaapotkuista? Kerran 50 yrityksellä? On myytti, että sanomme ”ooh, se on Ronaldon paikka, silmät auki kaikki”. Mitään ei tapahdu, Wright totesi.

– Courtois’n saattoi olettaakin torjuvan sen. Jos hän olisi päästänyt tuollaisen maalin, hän olisi pettynyt itseensä. Mutta hyvä torjunta se oli, Patrick Vieira komppasi.

– Courtois’lla oli riittävästi aikaa nähdä se veto. Ja lisäksi laukoja oli Ronaldo. Hän ei tee juurikaan vaparimaaleja, Wright jatkoi.

Ottelun jälkeen kapteeninnauhansa kentän pintaan paiskannut on ollut vuosia itseoikeutettu vapaapotkujen antaja Portugalin maajoukkueessa. Samaan aikaan kentällä oli eilen muun muassa Manchester Unitedin Bruno Fernandes, joka on tehnyt viimeisten kolmen kauden aikana seurajoukkuetasolla suorista vapaapotkuista yhteensä kahdeksan maalia.


Inter – HIFK | HIFK pulassa! ⭐️⭐️⭐️⭐️