FIFA:n Venäjä-rangaistukset tulivat – vastustajilta täystyrmäys: ”Häpeällinen päätös”

© Kuva: Getty Images

Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA langetti sunnuntaina rangaistuksia Venäjälle, jonka tulevat vastustajat ovat pitäneet niitä täysin riittämättöminä.

Venäjä aloitti viime torstaina täysimittaisen hyökkäyssodan Ukrainaa vastaan.

FIFA tuomitsi Venäjän sotilaalliset toimet, mutta ainakin toistaiseksi Venäjä voi jatkaa pelaamista sen alaisissa kilpailuissa. Venäjä ei saa kuitenkaan pelata omalla maaperällään, eikä sen ”kotiotteluihin” oteta yleisöä. Lisäksi Venäjän otteluissa ei käytetä sen lippua tai kansallislaulua. Venäjän on myös pelattava nimellä Football Union of Russia (RFU).

Ensi kuussa Venäjän on tarkoitus pelata MM-jatkokarsinnassa Puolaa vastaan, ja ottelun voittaja pääsee kisaamaan Ruotsia tai Tšekki vastaan paikasta lopputurnauksessa. Puola, Ruotsi ja Tšekki ilmoittivat jo aiemmin viime viikolla, että niillä ei ole aikomustakaan pelata Venäjää vastaan, eikä niiden kanta vaikuta muuttuneen FIFA:n rangaistusten myötä.

– FIFA:n tämänpäiväistä päätöstä ei voida hyväksyä. Emme ole kiinnostuneita osallistumaan tähän peliin. Kantamme pysyy ennallaan: Puolan maajoukkue EI PELAA Venäjän kanssa, oli joukkueen nimi mikä tahansa, Puolan jalkapalloliiton puheenjohtaja Cezary Kulesza twiittasi nopeasti FIFA:n tiedotteen tultua julki.

– FIFA:n häpeällisen päätöksen vuoksi Puolan jalkapalloliitto lähetti tänään kirjeen kaikille Euroopan jalkapalloliitoille. Esitimme kantamme ja kehotimme niitä seisomaan rinnallamme. Sillä vain yhdessä olemme vahvoja. Venäjän hyökkäykselle Ukrainaa vastaan ei anneta armoa, jatkoi Kulesza myöhemmin.

Myös Ruotsin jalkapalloliiton puheenjohtaja Karl-Erik Nilsson oli tyytymätön FIFA:n rangaistuksiin. Hän kertoi Fotbolsskanalenille odottavansa ”terävämpää kantaa”. AP:n mukaan myös Tšekin jalkapalloliitto on ilmoittanut, että sen kanta Venäjää vastaan pelaamisesta ei ole muuttunut FIFA:n rangaistusten myötä.

Yllä mainittujen maiden lisäksi myös muun muassa Englanti ja Wales ovat kieltäytyneet pelaamasta Venäjää vastaan. Ranskan jalkapalloliiton puheenjohtaja Noël Le Graët sanoi viime viikolla, että hän kannattaa Venäjän sulkemista pois MM-kisoista.

Voit katsoa alla Viaplayn videosta Palloliiton puheenjohtajan Ari Lahden mietteet Ukrainan kriisistä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.