Norwichin surkeus yllättänyt Teemu Pukin – hyökkääjätähti paljasti, milloin tärkeät keskustelut seuran kanssa alkavat

© Kuva: Juha Tamminen

Teemu Pukin kausi Norwichin kanssa Valioliigassa on ollut vaikea. Pukki myönsi, ettei osannut odottaa näin haastavaa kautta. Viimeinen ikävä takaisku tuli edellisessä valioliigaottelussa Leedsiä vastaan.

Leeds johti ottelua 1-0, kun täysi aika oli pelattu. Sen jälkeen Norwich nousi tasoihin lisäajan ensimmäisellä minuutilla. Pukki tarjoili maalin eteen Kenny McLeanille, joka iski tasoituksen (katso video jutun lopusta).

Hetken näytti siltä, että Norwich nappaa elintärkeän pisteen Leedsiltä, mutta neljännellä lisäajan minuutilla kaikki romuttui. Joe Gelhardt iski Leedsin taas johtoon. Pukille aukesi vielä ottelun viimeisillä sekunneilla hyvä tekopaikka, mutta viimeistely ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla.

– Tosi, tosi kirvelevä tappio. Kyllä sitä läpi käytiin. Annoimme siinä (pelissä) mahdollisuuden itsellemme saada enemmän, kuin mitä sitten saatiin. Vastustajalla oli kyllä ensimmäisellä puoliajalla aika paljon paikkoja, joista he olisivat voineet tappaa pelin. Sinänsä en tiedä, olisimmeko ansainneet siitä pelistä yhtään pistettä. Kyllä nuo viime hetken tappiot aina kirvelevät aika kovasti, Pukki vastasi SuomiFutis-sivuston kysymykseen Huuhkajien etälehdistötilaisuudessa.

Tappion myötä Norwichin tilanne sarjataulukon häntäpäässä vaikeutui entisestään. Norwich on sarjan jumbona ja ero turvaan on jo kahdeksan pistettä.

Leeds-ottelu oli tietyllä tapaa koko kuva Norwichin kaudesta. Maalintekopaikkojen luominen on ollut tuskastuttavan hankalaa ja pienten marginaalien pelit ovat yleensä kääntyneet vastustajalle. Pukin mukaan kausi on ollut jopa vaikeampi, mitä hän osasi odottaa.

– Odotin, että ollaan paremmassa tilanteessa, mitä tällä hetkellä ollaan. Vaikea loppukausi on edessä. Täysi työ sen suhteen, että säilyisimme sarjassa, Pukki totesi.

Pukki on iskenyt Valioliigassa tällä kaudella kahdeksan maalia ja syöttänyt kaksi osumaa. Se on huima määrä, sillä Norwich on tehnyt tällä kaudella vain 18 osumaa, joista Pukki on siis ollut mukana kymmenessä. Pukin mukaan kuluva kausi on ollut edellistä valioliigavisiittiä haastavampi.

– Ei olla luotu niin paljon tekopaikkoja, mitä ensimmäisellä kaudella. Se on ainakin yksi asia, Pukki sanoi suoraan.

Pukin ja Norwichin välinen sopimus on katkolla ensi kesänä. Sopimukseen kuuluu optio vielä ensi kaudesta, mutta Athleticin paljastamien tietojen mukaan optioon sisältyvä palkka olisi peräti 50 000 puntaa viikossa. Se on valtava palkka, mikäli Norwich pelaa ensi kaudella Mestaruussarjaa.

Pukki kertoi, ettei sopimusneuvotteluja ole vielä avattu.

– Olemme keskittyneet täysillä peleihin. Luultavasti lähitulevaisuudessa käynnistetään keskustelut, mutta vielä ei ole ollut mitään, Pukki kertoi.

Pukin kohdalla maaottelut Huuhkajien kanssa tuovat erinomaisen tauon raastavaan taisteluun sarjapaikasta Norwichin kanssa. Suomi kohtaa lauantaina Islannin kello 18 ja ensi tiistaina Slovakian. Pukki on nauttinut päästessään taas Huuhkajien mukaan.

– Kyllä se lepuuttaa mieltä. Aina ilolla odottaa näitä reissuja. Joidenkin kanssa on kuljettu jo pitkä matka yhdessä, joten täällä on tosi hyviä kavereita ja muutenkin joukkueen ilmapiiri on ihan mahtava. Tänne on aina kiva tulla. Täällä saa aina hyvin ajatukset pois seurajoukkueen asioista, Pukki sanoi.

Pukki aloittaa Islantia vastaan avauskokoonpanossa. Suomi-Islanti pelataan tänään, lauantaina, Murciassa, Espanjassa kello 18 Suomen aikaa. Ottelua voi seurata V Sport+ Suomi -kanavalta sekä Elisa Viihde Viaplaysta.

 

LUE MYÖS:

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.