HELSINKI. HJK:n päävalmentaja Toni Koskela ei median edessä hirveästi tunteitaan näytä, mutta torstaina Mariborin kaadon jälkeen hymykin oli herkässä. Koskela oli ensimmäisenä suomalaisena valmentajana luotsannut joukkueensa toisena vuotena peräkkäin europelien lohkovaiheeseen.

HJK eteni Eurooppa-liigan playoff-kierrokselle kaatamalla Mariborin yhteismaalein 3-0. Samalla Klubi varmisti vähintään Konferenssiliigan lohkovaihepaikan, eli saman missä HJK pelasi myös viime vuonna Koskelan johdolla.

– Tämä on sellainen ammatti, jossa hetket vaihtuvat aika nopeasti. Kyllä näistä onnistumisista pitää osata nauttia ja ehkä sitten tänään voi itselleen pienen taputuksen olalle antaa, ja tietysti koko staffille. Olen hyvin ylpeä ja tyytyväinen tästä saavutuksesta, Koskela vastasi SuomiFutis-sivustolle.

HJK oli Mariboria vastaan koko otteluparin ajan askeleen edellä. Tulos oli myös sen mukainen. Koskelan mukaan Mariboria vastaan nähtiin tasaisinta HJK:ta tämän kauden europeleissä.

– Jos katsotaan europelejä, niin tämä oli varmasti stabiilein ottelupari. Plzeniä vastaan pelasimme kotona yksittäisen parhaan ottelun, mutta toki sitten vieraissa jäimme jalkoihin.

Seuravaaksi HJK janoaa pääsyä Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen. Edessä on kuitenkin tanskalainen vuori nimeltä Silkeborg. Tanskan Superligassa toisella sijalla majaileva Silkeborg on erittäin kova vastustaja. Koskelan mukaan HJK lähtee ottelupariin selvänä haastajana.

– Kyllä Silkeborg on selkeä ennakkosuosikki tähän pariin. Täytyy muistaa, minkälainen se kilpailu on Euroopassa. Taso on älyttömän laaja, eikä ole kovin montaa maata, jotka tekisivät meidän resursseilla tai puhumattakaan meitä pienemmillä resursseilla töitä. Se konteksti pitää ymmärtää, Koskela muistutti.

[readmore from=hjk]

Tshekkiläistä Plzeniä vastaan HJK pelasi hyvin kotonaan, mutta hävisi silti. Vieraissa kyyti oli kylmää. Silkeborg ei välttämättä ole aivan Plzenin tasoinen joukkue, mutta ei kaukanakaan siitä. Koskela tähdensi vielä, kuinka paljon vaatii kovien eurooppalaisten joukkueiden kaataminen otteluparissa.

– Olemme tähän mennessä tiputtaneet kaksi joukkuetta, jotka toimivat meitä isommilla resursseilla. Jotta me voimme voittaa sitten noin hyvän joukkueen (kuten Plzen), meidän pitää pelata kaksi aika täydellistä peliä. Meidän pitää olla erittäin kliinisiä viimeistelyssä, eikä puolustaessa voi tulla yhtä tai kahta virhettä esimerkiksi erikoistilanteissa.

HJK jatkaa europelejään ensi viikon torstaina, kun Silkeborg tulee vieraaksi Töölöön kello 19.

LUE MYÖS: