Chelsea on palkannut uudeksi päävalmentajakseen englantilaisen Graham Potterin viiden vuoden sopimuksella.

Potter, 47, korvaa tehtävässä saksalaisen Thomas Tuchelin, joka sai kenkää keskiviikkona luotsattuaan joukkuetta noin 1,5 vuoden ajan.

Edelliset kolme kautta ja meneillään olevan sesongin alun Potter valmensi Brightonia, jossa hän onnistui saamaan hyviä tuloksia ja esityksiä aikaiseksi rajallisella budjetilla. Chelsea taas käytti juuri kesän siirtoikkunassa uusiin pelaajiin 282 miljoonaa euroa, enemmän kuin yksikään toinen seura maailmassa.

– Olen uskomattoman ylpeä ja innoissani voidessani edustaa Chelseaa, tätä fantastista jalkapalloseuraa. Olen erittäin innoissani päästessäni yhteistyöhön Chelsean uuden omistajaryhmän kanssa ja odotan innolla, että pääsen tapaamaan ja työskentelemään jännittävän pelaajaryhmän kanssa ja kehittämään joukkuetta ja kulttuuria, josta upeat kannattajat voivat olla ylpeitä, kommenti Potter uuden seuransa tiedotteessa.

– Haluan myös esittää vilpittömät kiitokseni Brightonille siitä, että sain tämän mahdollisuuden, ja erityisesti Tony Bloomille (Brightonin omistaja) sekä kaikille pelaajille, henkilökunnalle ja kannattajille jatkuvasta tuesta seurassa ollessani.

Chelsea FC

@ChelseaFC
Chelsea Football Club is delighted to welcome Graham Potter as our new Head Coach! 🤝