Hollannin lopullinen joukkue Qatarin MM-kisoihin on selvillä. Päävalmentaja Louis van Gaal on saanut kasaan laadukkaan miehistön, josta kuitenkin puuttuu maalivahti Jasper Cillessen.

33-vuotias Cillessen on yksi Hollannin kokeneimmista pelaajista. Entinen Barcelona-vahti on esiintynyt A-maajoukkueessa 63 kertaa. MM-kisamiehistön kokenein maalivahti on puolestaan vain kuusi A-maaottelua pelannut Justin Bijlow.

Cillessen oli Hollannin ykkösmaalivahti van Gaalin alaisuudessa MM-kisoissa vuonna 2014. Hänen odotettiin kuuluvan myös viime vuoden EM-joukkueeseen, ennen kuin hän joutui vetäytymään turnauksesta positiivisen koronavirustestin takia.

Van Gaal ei kuitenkaan ole ottanut Cillesseniä tällä kertaa mukaan MM-kisoihin, jotka alkavat myöhemmin tässä kuussa.

AD:n ja De Telegraafin mukaan Cillessen, joka pelaa nykyään hollantilaisessa Eredivisie-seura NEC:ssä, on päätöksestä poissa tolaltaan. Maalivahdin kerrotaan ”räjähtäneen raivosta”, kun hänelle ilmoitettiin asiasta perjantaiaamuna.

Myös Brian Brobbey (Ajax), Guus Til (PSV), Ryan Gravenberch (Bayern München), Devyne Rensch (Ajax), Mitchel Bakker (Bayer Leverkusen) ja Arnaut Danjuma (Villarreal) ovat jääneet ulos Hollannin MM-kisakoneesta.

Hollanti kohtaa A-lohkossa Senegalin, Ecuadorin ja isäntämaa Qatarin.

Hollannin MM-kisajoukkue:

Maalivahdit: Justin Bijlow (Feyenoord), Remko Pasveer (Ajax), Andries Noppert (sc Heerenveen)

Puolustus: Virgil van Dijk (Liverpool), Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Ajax), Jurriën Timber (Ajax), Denzel Dumfries (Internazionale), Stefan de Vrij (Internazionale), Mathijs de Ligt (Bayern Munich), Tyrell Malacia (Manchester United), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen)

Keskikenttä: Frenkie de Jong (FC Barcelona), Steven Berghuis (Ajax), Davy Klaassen (Ajax), Teun Koopmeiners (Atalanta), Cody Gakpo (PSV), Marten de Roon (Atalanta), Kenneth Taylor (Ajax), Xavi Simons (PSV)

Hyökkäys: Memphis Depay (FC Barcelona), Steven Bergwijn (Ajax), Vincent Janssen (Royal Antwerp FC), Luuk de Jong (PSV), Noa Lang (Club Brugge), Wout Weghorst (Beşiktaş)

OnsOranje

@OnsOranje
Here it is. Our World Cup squad! 🦁🇳🇱

#NothingLikeOranje | #FIFAWorldCup

LUE LISÄÄ!