Ranskan A-maajoukkueen päävalmentaja Didier Deschampsin sopimus maan jalkapalloliiton kanssa päättyy MM-lopputurnauksen jälkeen.

Deschampsin tulevaisuudesta on puhuttu jo pitkään.

Deschamps on valmentanut Ranskan A-maajoukkuetta jo yli kymmenen vuoden ajan. Deschamps on johdattanut Ranskan maailmanmestariksi ja kerran EM-finaaliin. Meneillään olevassa MM-lopputurnauksessa Deschamps yrittää viedä suurista loukkaantumisongelmista kärsivän Ranskan toista kertaa peräkkäin maailmanmestariksi.

Ranskalaismedian mukaan Zinédine Zidane on jo pitkään tähdännyt Ranskan A-maajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi Qatarin turnauksen jälkeen.

Zidane on hylännyt muualta saamiaan tarjouksia odottaessaan Deschampsin aikakauden päättymistä, mutta on kuitenkin hyvin mahdollista, että Deschamps jatkaa sittenkin tehtävässään. Se riippuu pitkälti lauantaisesta puolivälieräottelusta Englantia vastaan. Deschamps on tiettävästi lähtökohtaisesti valmis jatkamaan maajoukkueessa.

Ranskan jalkapalloliiton puheenjohtaja Noel Le Graëtin mukaan Deschamps saa itse päättää, tekeekö hän jatkosopimuksen, jos Ranska selviää MM-kisoissa neljän parhaan joukkoon. Jos Ranska putoaa viikonloppuna kisoista, neuvottelee Deschamps tulevaisuudestaan jalkapalloliiton kanssa, jolloin Zidane voisi nousta joukkueen peräsimeen.

– Olemme päässeet sopuun siitä, että keskustelemme aiheesta heti kisojen jälkeen. Jos etenemme välieriin, saa Deschamps itse päättää jatkostaan. Jos Deschamps tuntee itsensä riittävän motivoituneeksi jatkaakseen tehtävässään, ei meidän tarvitsisi käytännössä edes puhua siitä, koska Deschamps olisi ansainnut jatkon. Jos emme pääse välieriin, olisi meidän puhuttava, Le Graët totesi ranskalaislehdistölle.

LUE MYÖS