Real Madridin keskikenttäpelaaja Jude Bellingham on saanut kahden ottelun pelikiellon otettuaan punaisen kortin sarjaottelussa Valenciaa vastaan.

Peli päättyi erikoisella tavalla, kun erotuomari Jesús Gil Manzano puhalsi ottelun poikki samalla, kun Real Madridin keskitys lähti rangaistusalueelle. Bellingham puski keskityksestä pallon maaliin, mutta osumaa ei hyväksytty, koska tuomari oli jo päättänyt ottelun.

Maali olisi ratkaissut voiton Real Madridille, mutta koska peli oli jo päättynyt, tasapeli jäi voimaan.

Madrid protestoi ratkaisua voimakkaasti ja Manzano nosti Bellinghamille suoraan punaisen kortin. Tuomarin raportin mukaan Bellingham oli sanonut hänelle englanniksi ”It’s a fucking goal”, eli ”Se on vittu maali”.

Real Madrid teki punaisesta kortista valituksen ja perusteli kantansa sanomalla, että Bellinghamin sanat eivät olleet loukkaavia eikä hän loukannut tuomaria. Espanjan jalkapalloliitto (RFEF) ei kuitenkaan katsonut, että tuomari olisi tehnyt virheen antaessaan punaisen kortin Bellinghamille.

RFEF:n mukaan Bellingham osoitti ”halveksuntaa tai piittaamattomuutta” Manzanoa kohtaan, kun Madridin joukkue piiritti tuomarin.

Madrid voi vielä valittaa päätöksestä, mutta näillä näkymin Bellinghamilta jäävät väliin sarjaottelut Celta Vigoa ja Osasunaa vastaan. Hän on La Ligan tämän kauden paras maalintekijä 16 osumallaan.

Real Madrid johtaa Espanjan pääsarjaa seitsemän pisteen erolla Gironaan, kun 11 kierrosta on pelaamatta.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
🚨 Jude Bellingham has been suspended for the next two games by La Liga after Valencia-Real Madrid game.

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!