Didier Deschamps paljastaa syynsä vaihtaa Kylian Mbappé pois ennen rangaistuspotkukilpailua Ranskan miesten EM-kisojen puolivälierässä Portugalia vastaan. Les Bleus’n kapteeni siirtyi penkille jatkoajan puolivälissä.

Nenänsä kisojen avauspelissä Itävaltaa vastaan murtanut Mbappé ei ole ollut parhaassa kunnossa Saksan EM-turnauksessa. Hyökkääjä on tehnyt vasta yhden maalin kisoissa.

Ranska voitti lopulta Portugalin maalittoman peliajan jälkeen rangaistuspotkukilpailussa.

– Hän on kaiken sen kokemansa jälkeen väsynyt. Näin hänen kärsivän jo jatkoajan ensimmäisellä puoliskolla, Deschamps kommentoi lehdistölle Mbappén vaihtoa.

– Ei ollut mitään järkeä jättää häntä sisään, vaikka hän oli rangaistuspotkujen ampuja. Kylian on ollut aina minulle ja joukkueelle rehellinen. Minusta tuntui normaalilta tuoda vähän tuoreutta mukaan.

Deschamps paljasti myös Ranskan pelaajien väsymyksen jatkoajan aikana.

– Se oli intensiivinen ja tasainen ottelu. Se olisi voinut mennä kummin päin vain, vaikka meillä oli jatkoajan lopussa työläämpää pallottomana. Myös väsymystä oli ilmassa. Kyse on yksityiskohdista, mutta olen onnellinen, että tämä ryhmä puski itsensä äärirajoille ja veivasi meidät oikealle puolelle.

Ranska kohtaa seuraavaksi välierässä Espanjan. Ottelu pelataan ensi viikon tiistaina.

LUE MYÖS!