Italian maajoukkue osallistuu hienolla tavalla homofobian vastaiseen kampanjaan. Joukkue käyttää ensi keskiviikkona pelattavassa harjoitusmaaottelussa Espanjaa vastaan sateenkaarikengännauhoja nappulakengissään.

Sateenkaariväritys tunnetaan moniarvoisuutta edistävänä symbolina, jota on käytetty useissa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia edistävissä kampanjoissa. Kampanjan, johon ”Azzurri” osallistuu, järjestävät Candido Cannavó -säätiö, vedonlyöntiyhtiö Paddy Power sekä italialaiset Arcigay- ja Arcilesbica-yhdistykset.

– Tällä eleellä haluamme osoittaa italialaisen jalkapallon sitoutumisen hyvään asiaan. Sinipaitaa kantavat pelaajat ja joukkueen valmentajat tunnustavat tämän konkreettisen eleen myötä sosiaalisia arvoja, joita urheilumme on edistettävä ja joihin vakaasti uskomme, Italian jalkapalloliiton puheenjohtaja Giancarlo Abete julisti Marcan mukaan.

Sateenkaarikengännauhat ovat jo tuttu näky Italian pääsarjan Serie A:n otteluista. Näissä ele on otettu ristiriitaisesti vastaan. Muun muassa Cagliarin keskikenttäpelaaja Daniele Dessena paljasti saaneensa ”homokengännauhojen” käytöstä kritiikkiä ja pilkkaa.

Kritiikki ei kuitenkaan hidasta Italian maajoukkueen päävalmentajaa Cesare Prandellia, joka on päättänyt jakaa joukkueensa pelaajille sateenkaarinauhat ennen kuin joukkue lentää Madridiin Espanja-kohtaamista varten.